Besviken

Jag är grymt besviken på mig själv ju nu! Jag åkte så otroligt dåligt i dagen slalomtävling!!!
Men ändå var jag bara 18 hundradelar ifrån att kvala, hur är detta möjligt?
Jag måste få bättre självförtroende i slalom och att jag inte vrider hela kroppen åt fel håll!.
Dagens tävling bjöd på tuffa förhållanden iform av storm, IS och allmänt svårt! 
Ja ja ingen idé att klaga på de för de är ju samma förhållanden för alla! Och idag var de andra tjejerna bättre än mig helt enkelt, det är bara för mig att ta nya tag i slalomen.

Nu ska jag vi åka till Denver för att flyga hem imorn därifrån!
Så nu måste jag packa!

Grattis till Maria som återigen visar sin styrka! 

Vi hörs


22a i Aspen, WOW!

Idag har varit en bra dag, jag kom 22a och andra gången jag kvalade på världscup storslalom! Hur kul som helst:)
Annars har de snöat hela dagen idag och hoppas att de stoppar tills i morgon när vi ska tävla slalom.

Jag har nr 37 imorn och de är samma tider som idag!
Nu smäller de utanför dörren USA verkar tro att det är nyår nu, dunder och brak! :)

Nä de blir inget långt inlägg idag för jag ska packa ihop mina saker och så ska jag gå och lägga mig nu!:)
Det är en dag imorn också!

Ha de bra och håll tummarna:)
GO SVERIGE!!

Aspen Colorado

Hejsan!
Nu sitter jag är i ett hotellrum i Aspen, jag har precis varit och käkat middag på ett hotell lite längre bort. Det var helt okej mat, alla sitter som och äter i en stor hall där det finns en buffé att välja och vraka mellan. 
Idag blev träningen och hangåkningen inställd på grund av mycket snö under natten. Det är som ett stor snöparadis här just nu, allt är så vintrigt och juligt. Jag ska snart gå och sova för att kliva upp för en tävlingsdag imorgon, de ska bli otroligt roligt att få tävla här i aspen. Hoppas de går bra och att jag får en bra känsla när jag åker:) Jag går ut som nummer 41 i morgon så de är bara att hålla i hatten;)

Jag tror återigen på en Svensk dag i morgon, svenskorna visar storform på träning och jag hoppas att vi kommer bli nån medalj rikare:) Jag vet att vi kan!
Anja går ut som nr 11 tätt följt av Maria med nr 12 sen blir de en lite paus och följer sedan med Jessica med nr 25. Hämta något att fika och kom tillbaka till nr 38 för då kommer Tessan följt av mig själv med nr 41 sen kommer Fridan med nr 49. 
Hela den svenska listan är het.

Glöm inte att hejja på herrarna i Lake Louise också!!

Sov gott!
Imorgon blir en rolig dag;)


USA here I am!

Nu är de en trötter som sitter och skriver ett blogginlägg, jetlaggad upp till öronen är jag. Har helt ställt om dygnsrytmen! Men det känns bra att vara här i USA, vi har inte varit här så länge men redan igår gick vi igenom shoppingcentret i Cherry Creek! roligaste men den dagen var att Carro kom och joinade! Jättekul att se den bruden igen! Det var länge sedan men det känns som igår när man träffas igen och hon verkar ha de toppen här i USA:)

Annars är de bara förutom att jag är trött vi har varit och tränat idag kom nyss hem ifrån backen, det gick bra! vi tränade med USA. Fridan slipper mig inte utan hon är som vanlig min roomie! ;)

nu ska vi iväg och shoppa lite igen:)
sen blire volleyboll som fys! 
Snart åker vi till aspen där tävlingarna går i helgen!!!
GÖTT!

Ha de bra! 
Kyliga hälsningar ifrån United states of amerika!


Försenat

ja de verkar som att planet kommer bli jätte mycket försenat och vi kommer då förmodligen missa planet som ska ta oss över till Denver. AAh så tråkigt,  men de kommer nog att lösa sig till slut!
Blir då säkert ett annat plan över...

Segt, nu blir de en otroligt lång resa!
Jag tänkte bara förmedla lite information om min resplan!
Och Carro om du läser detta, jag kommer nog inte fram till Denver den tiden om jag missar planet!! 

GE mig bättre väder:)

På väg mot USA

I helgen har jag varit i funäsdalen och körde europacup, jag har varit småförkyld hela helgen och inte riktigt kännt mig på hugget. Men på lördag fick jag iallafall till mitt livs bästa resultat i europacup i storslalom. Det var oväntat men framförallt väldigt kul!
Jag har kört europacup några år nu och jag känner mig hemma i miljön och känner mig trygg för att prestera det tror jag ledde till min första pallplats i storslalom. Sen är de alltid kul att träffa alla bekanta ansikten igen:) 
Min familj var även och hejjade fram mig till storslalom pallen vilket var väldigt kul. 
Slalomen på söndagen var kanske inte riktigt vad jag hoppas på men med en 12 plats kan jag inte vara annat än nöjd. Men jag vet att jag har mer att ge så, nu blir de slalomträning för min del framöver!!!!
Riktigt roligt för de andra svenska tjejerna också, Frida som tog en överlägsen seger, hon skulle kunna ha tagit en fikapaus men ändå vunnit.  Anna och Emelie som gör otroligt bra ifrån sig med högre nummer tycker jag vårdar gott iför denna europacup säsong. Anna swenn gör ett kanonbra första åk men missa tyvärr i andra, men hon får ta med sig första åket och de dröjer nog inte länge för en hon får sitt förtjänade resultat. ALLA tjejer har varit GRYMMA i helgen!!!

Nu då?
Jo jag sitter just nu på arlanda och väntar på att vi ska få flyga iväg till frankfurt, men det är snöstorm och oväder här i huvudstaden så flyget är försenat och jag vet inte när vi kommer att komma iväg. Vi skulle landa i Denver idag vid 19 men vi får hoppas att inte planet blir inställt härifrån för då vet vi inte vad vi ska göra. Igår blev de stora förseningar pågrund av ovädret som drog in över sverige.
Men vädret har sin egen lag och det är bara att gilla läget, det finns inte så mycket man kan göra än att hoppas!
Ska bli så otroligt kul att komma till USA, jag ska träffa carro i denver och så hoppas jag att hon kommer till aspen:) Det var länge sedan jag såg den tjejer och det kommer verkligen bli en roligt återträff:)
tyvärr så fick jag höra att inte hedvig kommer till aspen och hejjar fram mig, för hennes kompis som hon skulle åka med bröt benet:( men det kommer fler tåg och vi träffas vid jul:) 

Kör hårt alla och visa vad skåpet ska stå, ingen kommer ihåg en fegis!!
jag hejjar ifrån andra sidan klotet!
Lycka till!

Vi hörs i USA!
Kram 

En sjukling

Igår anlände jag till Funäsdalen, nysnö och kallt som en äkta svensk vinter. Det kan inte bli nå bättre!?
jo att vara frisk skulle ju optimera vistelsen...
Började känna mig lite trött och ont i huvudet igår, och senare på kvällen hade jag bomb huvudverk. trodde jag skulle sprängas.. men ack de gjorde jag inte! 
Fick flytta till ett eget rum där jag inte alls sov något inatt för jag mådde så dålig.. jag som aldrig brukar vara sjuk!?
Ja men jag lider med alla som är sjuk iallafall, fy fan va tråkigt! Och så kan man inte göra någonting åt de heller, jag har käkat massa vitaminer idag men vad hjälper de!? 
Nu har jag flyttat igen till isoleringsdelen på hotell funäsdalen närmare bestämt vardrarhemmet. Det är skönt att komma ifrån alla lite så jag slipper smitta ner folk för de vill jag verkligen inte. 
Jag och min granne Sara har de så mysigt här, vi bor alldeles själv i varsitt rum bredvid varandra. Hoppas verkligen inte hon blir smittat av mig! 

Nä just nu känns de som om jag har käkat taggtråd till middag. Ska snart gå och sova och förhoppningsvis mår jag bättre i morgon!

JAG VILL VARA FRISK!

Östersund

Hejsan!
Nu sitter jag hos Erika, vi har precis tillagat en pizza som var gudomligt god. Vi har läst lite psykologi så nu är vi psykologer, passa er!
Skämt å sido så går dagarna väldigt fort och igår kom jag hem ifrån min tripp i finland som var snabb och intensiv. Nu är jag hemma tills på onsdag innan jag åker iväg igen och tränar på svensk mark. Blir gött!
Sen är de EC tävlingar till helgen i funäsdalen och på måndag om en vecka drar jag till USA! ska bli jätte kul att träffa Hedvig och Carro!!!



Sen hoppas jag på en fika mer mella på stan imorgon!


Glädje och besvikelse

Grattis Maria för dagens prestation! Helt otroligt!!
Frida, Tessan och Anja åkte också riktigt bra skidåkning:) väldigt kul för resten av säsongen!

Jag är dock väldigt besviken på min egen insatts, jag vill så gärna men de räcker inte.. man måste gasa också!?
Den första delen av banan var jag med men min brant åkning var under all kritik. 
Jag är besviken...
Jag vill ha revanch....
I will be back!








11 hundradelar ifrån att kvala... 








Laddad

I morgon tror jag stenhårt på de svenska tjejerna och hoppas verkligen att de blir en svensk dag i backen!! Vi har tränat stenhårt och jag tror vi är redo för att utmana Levi backen! Jag hoppas på en SVENSK dag med blå och gula färger över hela backen. Vad roligt de skulle vara, glädjen att känna att vi lyckas!! 
Hansdotter visar stark form och hon är en kort att spela på i morgon!
Borssen vet vi att hon kan, och i morgon får ni också se de!
Pietilä- Holmer har varit stenvass på träningarna och i morgon kommer de stora hända.
Smedh har visas halvdan slalomform än så länge men i morgon tror jag att den vaknar till liv och hon ger då gasen i botten.


Ja 4 heta slalombrudar! 
Jag hoppas ni hejjar där hemma!


NU ska jag försöka sova för att invänta morgondagen.
Nervös!?
- JA!!!

Finland

Nu har jag anlänt till destination Levi. En otroligt fin by som är relativt nybyggd. Vi bor på ett hotell som är nyöppnat för säsongen. Det är ett lyxigt hotell, rummen är otroligt fräscha och allt luktar som nytt. 

Resan hit gick bara bra, jag satt och kollade på en film först sen så åt vi lunch och efter de så hände inte så mycket...
Det är väldigt kallt här, ungefär 16 minusgrader skulle jag kunna tippa på. Stackars min lilla tå, jag kommer förfrysa den ännu mera den här vistelsen. 

Efter vi hade varit här ungefär 1 timme så kom en tv reporter fram ifrån Finland och skulle göra ett reportage om "framtidens stjärnor" Så jag fick svara på några frågor framför en kamera i 1O minuter så de blev en hel del sagt där. Jag vet dock inte vart de kommer att visas:) I morgon är de presskonferans och så ska jag träffa Sundsvalls tidning för de kommer upp och ska följa Sundsvallsåkarna i Levi backarna:) 

Servismannen Borut fyllde år igår också... jag har inte köpt någon present än, vet inte vag jag ska hitta på!! hmm men i morgon måste jag köpa nått fint till han. Han är så himla snäll!

De var något mer jag skulle berätta men jag kommer inte på de just nu.. så de får bli någon annan gång!


Jag pratade med Marie idag, min syrra.Jag saknar henne och familjen. 
På bilden är jag och WIlmer min gudson och jag är även hans moster ♥

Mittnytt lovers!?

Nu är lägret avklarat i Funäsdalen och just nu sitter jag på Scandic hotell i Luleå. Vi reste hit idag efter vårt förmiddagspass i Funäsdalen. 
Igår var Mittnytt och gjorde ett reportage om mig i backen! Jag lyckas ju alltid säga nått extra sådär.. men det var roligt iallafall kul att tv var där och uppmärksamma:) 
om ni vill kolla på klippet så går ni in på mittnytt
http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1310773

Jag är nöjd med lägret som har varit i funäsdalen, vi har fått ut bra träning i en bra backen. TIden går otroligt fort och vi har varit där i en vecka
innan vi tog flyget hit upp till luleå där i morgon ska åka vidare till Levi.

Jag känner mig laddad inför levi. Det ska bli roligt med slalompremiär och jag ska försöka gasa järnet för att förhoppningsvis åka 2 åk som är mitt mål i tävlingen!

Nu ska jag gå och prata med min roomie frida sen ska vi sova för att åka vidare med bussen till Levi imorgon bitti.

Sov gott, vi hörs:)


Äriiika och Virräää

Erika är min stjärna, hon ska hjälpa mig mig med frågorna. Hur snällt som helst! 
Jag gillar den tjejen hon är underbar.:)

 





Ångest

AH shit!!
Jag säger bara ångest! 
Den här jäkla skolan, jag har ingen lust att ens öppna böckerna även fast de är ett intressant ämne. Jag har ingen som helst motivation till denna bok. Just nu känner jag bara för att åka skidor och ha roligt. Varför plugga när de går så bra att åka skidor just för tillfället!? 
Jag har muntlig tenta nästa vecka och jag har inte ens öppnat böckerna. Tävling i Finland på lördag som jag vill lägga all min energi åt...
GE MIG KRAFT TILL PLUGG!
framförallt behöver jag tid till att plugga så jag lär mig nått...

Idag blev en vilodag istället för det har regnat hela natten och det var dåligt underlag i backen. Så vi stannar här en extra dag innan vi åker upp till Finland och kickar lite aaas;)

Om 20 minuter ska vi spela volleyboll!:) ROLIGT!


Grattis pappa på farsdag

Idag är de farsdag och då passar jag på att gratta min kära pappa.
Grattis Guggen!!!
  

Idag har jag tränat slalom i här i funäsdalsberget. Det gick mycket bättre idag faktis! Nu har jag kämpat i 2 dagar och åkt som en kratta. Det känns verkligen bra att åka lite bättre igen, ger mig lite bättre självförtroende inför tävlingen. 
Jag åkte inte på tid idag men när jag kollade video på dagens åkning så är de som natt och dag om man jämför med gårdagens träning. Hoppas att jag kommer ihåg hur jag gjorde idag bara. Därifrån åka bättre i morgon och dan efter de osv...


Min roomie som aldrig blir av med mig;)
Jag har så roligt med dig, fridan!



Den nya låten "this is the life" med Amy Mcdonald, är så bra:) Jag gillar den skarpt, det är min nya favoritlåt direkt efter dolly såklart som alltid har varit nr 1 på min lista;) "working 9 to 5".



I morgon ska Mittnytt komma hit och göra ett reportage, så de blir intressant! 
Jag lär ju göra bort mig som vanligt, Men väldigt kul att skidåkningen uppmärksammas:)


Andy är ju bara för skön och vilken coach!

Tack o hej för mig!


Funäsdalen

När vi anländer funäsdalen och hämtar nycklarna så får jag se på expressen att Obama hade vunnit presidentvalet i USA. Det var då den 6 november och presidentvalet var tydligen den 4 har jag fått lära mig nu. Men iallafall så sa jag de till tessan:
- Tessan visste du att Obama har vunnit?
Tessan stod som förstummat i någon sekund sen frågade hon om jag menade allvar. 
-Ja såklart han har ju vunnit säger jag då.
Men Veronica det var länge sedan han vann och det har varit på nyheterna hela veckan.
-jaså! nä det visste inte jag... 

Ja man kan ju säga att det är pratpunkten på detta läger.
"Obama who is that?"
haha ja men det var ju himla roligt iallafall.. kul att man kan vara lite blåst ibland! Men jag har helt seriöst inte varit ett dugg intresserad av presidentvalet i USA och då har jag inte heller hört om vilken som vann och jag tyckte de inte gjorde någon betydelse för mig vem som vann. 

Annars så är det jätte fint här i funäsdalen. Det är snö i en backe som vi åker i, tränarna har balkat så det är toppen förhållanden för oss här. Men det endå som är lite fel för tillfället är min form, jag åker just nu som en kratta i slalom. Kratta och kratta mindre bra kanske man ska skriva istället. JA men jag tror stenhårt på ordspråket: "efter regn kommer solsken"
Det är bara bita ihop och det är nu en vecka till slalompremiären i Levi. DÅ välkomnar jag min slalomform:)

Nu ska jag gå och analysera min åkning ifrån dagen, få lite tipps och vipps är ja tillbaka på ruta 1! 

En till toppen dag

Dagen började med min dagliga rutin på jocks. Idag blev det ett benpass och lite bål på förmiddagen:)
Sen gick jag den långa vägen hem och lagade mig en exlusiv lunch i form av pyttipanna med ägg! 
Efter min lunch blev jag trött och tog mig då en powernap på 15 min innan jag tog fram cykeln och cyklade upp till slingan där vi skulle åka minibuss till krokom och köra ett pass i en inomhushall. Det var roligt men också jobbigt, när vi var framme på slingan hämtade jag ebba och thomas för vi skulle gå på storsjöbadet och relaxa lite. Mycket härligt med rushbana, bad, bubbel, bastu och allmänt relax. 

Efter timmar på badet gick vi trötta och belåtna hem, där beställde vi hämtmat i form av thai. När vi hade hämtat maten satt jag ebba och emelie som vargar, eller iallafall jag och mumsade i mig den maten som om jag aldrig har fått mat förr. GOTT!
Vi drack lite kaffe till efterrätt och kollade på Grey´s där vi pratade om ditt och datt. 

Sen cyklade jag den långa vägen hem på ca 15 min och sitter just nu framför dator ingen, alldeles för sent. Jag ska upp tidigt i morgon för att börja tvätta mina saker som jag ska ha på lägret. Det är också värt att nämna att vi åker efter lunch vid 12 tiden och jag har inte packat en pryl. Men det är som vanligt de.... blir en lång förmiddag för veronica i morgon med tvätt, packning och städning. 

Nu ska jag gå och lägga mig så jag får min underbara sömn!
GOD NATT!

Vilken dag

Idag har jag hunnit med otroligt mycket, tycker jag själv:)
På morgonkvisten tränade jag 2 pass. Det vill säga först körde jag ett konditionspass på 1 timme med ebba och emelie som körde ben, sen så körde vi direkt ett överkropps pass och efter de bål. En otroligt effektiv morgon måste jag säga!! Det går mycket snabbare också när man har roligt:)
Efter lunch så drog vi upp till slingan där tjejerna pluggade medans jag inte riktigt vet vad jag gjorde:P tiden gick så fort, jag satt mest och filosoferade:)
När jag hade varit några timmar på slingan drog jag vidare till katta där fick jag se hennes lägenhet som var väldigt fin och mysig. Hon bjöd mig på tacos.. mmm otroligt gott! Kul att träffa henne också, det är inte så ofta nu för tiden. Vi satt och surrade mellan himmel och jord:)
Klockan närmade sig 8 så drog jag hem till mitt place. Där satte jag mig en sväng på datorn innan jag gick upp till biostaden för att se den nya bondfilmen med bau, degen och breimo. Filmen var sådär enligt mig men med trevligt sällskap blir de bra.

Nu sitter jag här och börjar bli ganska trött efter dagens bravader. Nu ska jag sova en skön natts sömn sen i morgon bitti väntar jocks träningsmaskiner på mig. Mina kära vänner blir inte av med mig!

På torsdag åker jag på läger igen och den här gången blir de den exotiska platsen funäsdalen. Ska bli otroligt skönt att åka på svensk mark igen:)




Snö

När jag kom hem ifrån Sölden var jag hur trött som helst. Var länge sedan jag var så trött! Men dagarna har gått fort och redan har jag varit hemma i fyra dagar och nu är jag nästan helt återställd. Jag har inte gjort så mycket de här dagarna, jag har försökt vila så mycket som möjligt!
Börjar redan bli sugen på att stå på snö igen. Det är så himla roligt att åka när det går bra och känner att man utvecklas hela tiden. Jag ser fram emot Levi tävlingen och hoppas vi får snö i Sverige så vi kan börja träna upp formen:)

Idag är de den första november, nu känns de som att de drar igång
håll i hatten jag känner på mig att det kommer bli ett bra år:)

RSS 2.0