Godmorgon Åre

Vilken vecka det har varit, snöstorm  och allmänt kasst väder. Jag hade som plan att åka till norge på NM, mendet blev inte så då jag har fått ont i knät efter EC-finalen. Jag gjorde en lite konstig hopp och efter har jag haft ont i knät, det är ingen fara utan jag har bara fått en smäll som behöver lite rehabträning och lite vila. Så jag blev tvungen att ställa in resan även fast jag ville väldigt mycket åka dit. Jag tror det blir bra tävlingar idag!!






I Måndags firade vi Anna, världens bästa skicrossåkare till hennes seger i totalcupen. Coolt, vi var först relaxen på badet som var bokat enbart för oss och sen åkte vi vidare till clarion för en fantastiskt god middag. Allt var även en överraskning. SÅ det blev till att ljuga ihop en liten soppa, hon skulle äta middag hos mig och sen skulle bara hon och jag gå på relaxen och avkoppla lite. Till sin stora förvånging ser hon hela hennes lag sittandes i bubbelpoolen väntandes på henne med champange! Vänner ifrån hela landet kom, vi var runt 20 pers som kom ifrån lite olika platser i sverige. Vilken överraskning och va glad anna blev. Det var en hellyckad kväll!!





Ska lägga ut en rolig bild när mamma och pappa var påväg till Åre så stannade dom i Östersund en snabbis för att vi skulle kolla på en ny säng. Då passade pappa på att rasta katten:



Måste säga att det såg fantastiskt roligt ut!




wiieeho

Örebro var grymt härligt, här kommer lite bilder ifrån vistelsen!












Spanien

Spanien touren var härlig, det var bra väder alla dagar utom den sista dagen då det bjöds på regn/hagel och dålig sikt. Det slutade med att tävlingen blev inställd och vi drog hem, 100 mil ifrån spanien till Geneve. Idag flög vi till Stockholm och nu är jag påväg till Örebro för att hälsa på min syrra.

Under Spanien turnén så besökte vi La molina, min favoritbacke. Det är nog bara därför jag gjort mitt bästa resultat i den backen. Men jag tycker den är grymt härlig, dock så blev det inget vidare resultat där iår. Första åket gick bra men andra så halkade jag ner massor. Det är sånt som händer, det är bara att ta nya tag. Det var iallafall väldigt kul att vara där igen. Det var bara en tävling i La Molina så vi bodde bara där en natt innan vi drog vidare till Formigal Spanien. Där finns många fina minnen ifrån JuniorVM som var där för några år sedan. Vi hade en vilodag innan finalerna drog igång, det blev dåligt väder /snöbalandat regn. Så underlaget blev inte den bästa på slalomtävlingen och jag trodde innan att jag inte kunde åka mjukt. Till min stora förvåning låg jag 3a efter första åket i slalomen, helt sjukt det var länge sedan jag låg så bra till i slalom. Otroligt kul jag var supernöjd, dock lyckades jag inte att få till ett lika bra andra åk så jag halkade ner till en slutligen 12plats. Jag är nöjd iallafall jag har visat för mig själv att det finns där. Det är det viktigaste!

Det har varit en snabb och intensiv Europasäsong som vanligt, men den har spenderas med mycket skratt tillsammans med mina fina lagkamrater!!!
Här kommer lite fina bilder ifrån turnén:


La Molina, backen ifrån liften!


Anna som kom 4a i slalomcupen och förmodligen får en startplats i världscupen nästa år, stort grattis! så himla kul!!!!





Formigal bjöd på finväder första dagen!!


Jörgen är påväg upp i liften för att kolla underlaget dagen då storslalomen blev inställd.


Jag och Emelie!!

Andorra, Soldeu

Vi fortsatte med en lång resa hit till Andorra. Vi kom fram igår och idag har vi åkt skidor i backen. Det har varit gudomligt väder och underbart att åka skidor. Vi har tränat storslalom sen åkte vi hangåkning och så passade vi på att åka lite friåkning också. Det är fint här i Andorra, det är tydligen mycket svenskar som åker hit på skidsemester. Förstår varför, det är ganska lyxigt ställe med många fina hotell. Skatteparadis och får mycket för pengarna. Bra skidåkning, mycket sol och trevliga människor. Här är ett ställe jag kan rekommendera! =)

Imorgon är det race, jag har nummer 14. Det är en spikrak bana första åket. Vi har utsikt över tävlingsbacken ifrån hotellrummet. Så imorgon gäller det att gå rakt och bara mata. Det är mitt mål för mogondagen.
Sen så måste jag berätta en rolig sak, på slalomen här i Andorra är jag i första startgrupp. Det var längesedan jag var i första startgrupp i slalom. Fantastiskt roligt!!

Jag har stora förhoppningar om morgondagen, jag håller tummarna för bra väder och en rolig dag.
Jag, Nattis, Emelie och Anna är laddade.


Backen ifrån fönstret. fint va?




tillbaka till verkligheten

Söndag sista dagen i veckan och vilken dag det blev. Intervaller och bålpass innan tvsoffan väntade. Det var ju mycket man kunde kolla på idag. Men vad har hänt med SVT, alpint visas på play tv.. det borde få lika stor plats som längdisarna. Föresten kan jag förstå att det är VM och Vasan, men jag vill se Alpint!!!!
Anna vann idag Skicross och det var superkul, vann alla hit och var överlägsen, stort grattis till anna!!
Axel gjorde sin bästa placering någonsin, en andra plats. Det är också hur stort som helt, helt sjukt bra!

Ja en rolig dag helt enkelt, kul med så många bra resultat. Jens hade kommit på pallen idag också om han inte missade på slutet. Kul att se slalomgrabbarna nu, så många som kan vara däruppe och slåss.

sitter just nu på tåget påväg till stockholm, sover en natt där och imorgon åker vi vidare till spanien imorgon.
Jag anna och emelie sitter vid ett bord och filosoferar. Vi är inte framme förens några timmar.






Härliga Lördag

Jag och Kajsa har hängt sedan jag har kommit hem. Idag har vi tränat och kollat på skidåkning på tv. Så himla kul att Anja vann idag, GRATTIS! Sen så var det häftigt att se längåkarna och hon som vann idag norskan Johaug. Vilken utklassning, kul att se och hon blev så glad. :)

På eftermiddagen har vi varit på promenad på isen med krickon. Vi tog med oss fika och satte oss och fikade en sväng. Nu ska vi gå och handla lite och börja laga middag. En härlig dag helt enkelt:)


Bullar och Kaffe! :)


Utsikt över Östersund








Sen måste jag avluta mitt fina inlägg med min blomma som blommar nu, otroligt att jag har fått den att blomma när jag aldrig är hemma. Måste trivas som fisken i vattnet.

browniiie

Hemma i Östersund efter en resresa, jag har rest varje dag i en vecka nu.
Men det gick bättre och bättre på slalomen. Inåkningen gick superbra innan tävlingen i förrgår, tävlingen kanske inte var lika härlig skidåkning. Jag har varit i den backen förut (slovakien,jasna) och tränat lite storslalom med bengan. Den är ganska flack, eller väldigt flack skulle jag säga.

Nu sitter jag här och kollar på Världscupen i tarvisio med Kajsa, jag har backat scones och brownies på morgonkvisten. Vi har suttit och käkat hela morgonen. Mumma.

Idag ska vi gå en sväng på stan och kolla lite, sen har vi inte så stora planer. Träna ska jag också göra, en helg i Östersund. På söndag åker jag till Spanien för säsongens sista resa, shit va denna säsong har gått fort!
Sen börjar våren och vårtävlingarna hemma i Svea rike.



Jasna, Slovakien

Idag var det tävling i Polen och det har varit underbart bra väder. Strålande sol och blå himmel, vi började tävlingen tidigt så att det skulle hålla bra. Jag låg 30 efter första åket och fick starta först i andra, det var härligt att köra först. Det var länge sedan sist. Det var riktigt svensk sommarsnö i andra åket, härligt men jag tror jag surfade lite mycket på snön så det blev ingen hit det åket. men men imorgon är en ny dag.


Tjejerna inför lottningen.


backen i Zakopane, den är lite brantare än vad bilden visar.


här står jag och pratar om någon sväng?


Grattis frida till en fin 5 plats och dagens bästa svensk.

Imorgon är en ny dag fast i ett annat land, Slovakien, jasna. Jag har nummer 28 imorgon.  Hoppas underlaget är lika bra här som det var första åket idag. Sen åker vi till Munchen, 88 mil härifrån.
Vi hörs!

RSS 2.0