Universiaden 2011

Idag har vi varit uppe i backen, det är stenbumlingar, ganska lite snö och en sjuhelvetes storm uppe i backen. Vi fick 2 åk idag, arrangörerna gör verkligen allt för att försöka få till tävlingen och turkarna är som sagt på G här i Erzurum. Så imorgon blir de tävling, eller det hoppas jag på. Jag har startnummer 1 i morgondagens race, soft! Eller ska jag vara ärlig, så känns de ganska nervöst. Jag har inte kört en fart tävling sedan SM så det blir ett äventyr. Ska försöka ha en bra fartposition. haha skönt mål! jaja, nån tjej i backen idag trodde jag var fartåkare så det var ju lite festligt.


Sen så är Sara och Carro här, kul att hänga med dom igen:)
Wiie, imorgon kör vi!
Det visas på Eurosport 2 klockan 10 30 tror jag, om ni har den kanalen!

Turkiet!!

i härliga turkiet. Vilken resa, det blev en lång resa men vi var framme runt 02 00 igår natt. Sen har jag haft lite problem med att fixa internet men nu har jag äntligen täckning.
Det är ganska speciellt att ha kommit hit till turkiet, det är som lite annorlunda. Invigningen igår var bland de största jag har varit med om live, skit coolt. Det var så otroligt stort och så mycket människor, En stor arena var fullproppad med turkar. Här kommer lite bilder ifrån invigningen:











Skriver lite mer om dagen sen!!
nu ska jag gå och käka!!!

Enzurum

Sådär, har inte skrivit någon blogg medans jag har varit hemma. Det har varit så otroligt skönt att bara tagit det lugnt. Sista tävlingsdagen i Melschsee-Frutt gick bra också, jag är nöjd och slutade på en 18 plats.

I natt har det inte blivit så många timmars sömn då vi startade ifrån Östersund klockan 04 00 med bussen för att åka till arlanda. Idag flyger vi till Enzurum, Turkiet.
http://www.erzurum2011.gov.tr/
Det ska tydligen vara ganska stort universiaden, så det ska bli skitkul att uppleva detta.
Alla Svenskar som ska åka i universiaden ska bo på samma ställe, någon by. Så om jag har internet så kommer jag att rapportera med bilder. Det ska tydligen vara en stor invigning. Nä jag ser fram emot en vecka i turkarnas land.
Nu anländer vi till arlanda om en 20 minuter, sen blir de till att växla lite pengar och fixa med allt baggage.

Vi hörs!


Race time

Idag är de kvällstävling här i Melschsee-Frutt, jag har nummer 48 så de blir att jobba sig in topp 30 första åket och sen är de bara att köra allt vad tyglarna håller i andra. Det har snöat sjukt mycket så jag hoppas verkligen underlaget håller. Andra åket går klockan 20 30 så det blir ett sent race, sen åker vi vidare till Zurich som ligger ca 1,5 timmar bort. Imorgon går vårt flyg 6 50 till Sverige så det blir inte många timmars sömn inatt. Beror på när vi kommer iväg härifrån, men tränarna tror inte på tidigare än 2200.


Så vi sätter oss i bilen och åker mot Zurich och imorgon vid den här tiden är jag nog hemma i Östersund. Det ska bli så skönt. :)

Men först är det race, heja!!

Ska nog börja packa och sen åka upp till backen!!!
Hörs!!!

inställt

jaha, återigen en dag med inställd tävling. Här var det inte samma problem som dom hade i Maribor, eller på ett sätt var de ganska lika. Underlaget skulle brista, det hade kommit för mycket snö inatt helt enkelt. Det skulle inte bli en rättvis tävling. Dagensbacke var ny och den såg faktiskt skit rolig ut, ganska smal men den var lite som en skicross backe, det fanns allt i den. Har aldrig tävlat i en sådan backe så på det viset skulle de vara väldigt roligt.

Istället för tävling blev det puderåkning och offpist, det var dock inte så mycket snö under nysnön så jag körde nog på några stenar efter vägen. Men de var de värt, skitkul med puder!!!


Här planeras det vad som ska göras under dagen. Vi bokade en hall och körde volleyboll med USA o Norge, sen blev de innebandy och bål.  Det blev bra spel så det blev rolig fys.


Såhär nöjd blev Anna med dagens inställda tävling..


Det här var Sjödins min efter att ha fått beskedet om att det blev inställt!


Anna och Sara blev glada igen när de fick nutella!


smaskens?

Fika med fripp

När man bo på en militäranläggning så är det kanske inte så mysigt att hänga på den hela dagen. Så jag och fripp checkade inte lite ställen och hittade en resturang och där tog vi oss en kaffe. Vi hade de supertrevlig, sen har vi kollat på film. Varit ner och handlat lite fika tills morgondagens tävlingen.


Chaffören


Det har snöat sjukt mycket så undrar om det kommer vara mjukt imorgon


Latte!!


Frida var så stark så skeden böjde på sig...



Imorgon är de race igen.. Det blir kul! Jag får nog nummer 7-15 så får se vad det blir. Hoppas på nr 8.
Nu blir det till att packa och sen möte, kanske en film... får se hur fort klockan tickar!

haaj

Hej och välkommen till europacup

Nämen när vi kom fram till Melschsee-frutt igår vid 24 tiden så kom vi till den här vackra militärförlägningen.


Att hänga på touren är inte alltid glitter och glamour ;)


mjukt och skönt


Våra 4 handfat som vi har för 2 personer, det är bra. Kan man tvätta ansiktet i en och händerna i en! Vad mer kan man begära?


Johan checkar in.


Internet är superspeed, då är ju hela vistelsen räddad.


Gossip?


Melchsee Frutt

Såg precis en bra film som heter ”freedom writers” Den var otroligt rörande och gav perspektiv på tillvaron. Att se en stark film men framförallt att veta att det händer i världen gör den så mycket bättre. Den handlar om olika människoraser och hur vi människor gör varandra till fiender pågrund av detta.  Rekommenderar filmen starkt jag blev rörd att se att en person kan göra så stor skillnad. Nu ska jag inte berätta något mer om ni själva vill se den. Njut!

Tarvisio har varit bra. Vi har bott på ett bra hotell för att vara i Italien, det kan vara allt ifrån fiskmås till bra boende. Oftast i Italien så är de en mellanbra frukost, ganska mycket vitt bröd och mycket sött ska det vara. Här var inget undantag.. Det som är bra med maten i italien måste vara kaffet, Italiens kaffe, vad mer ska man säga? Perfekt! Sen kommer vi till maten.  Primo alltså förrätten består oftast av pasta, pastan i italien är ju helt perfekt, lite tuggmotstånd och ja alldeles underbar☺ Sen kommer vi till secondon varmrätten som består (oftast) av en köttbit, bara kött/fisk/kyckling kan ibland komma med lite potatis eller något grönt. Sen kommer Efterrätt och det kan vara allt ifrån frukt till någon söt kaka.

Så man behöver inte svälta när man är i Italien, för mat de får man nog av.  Jag måste säga att Italien har bland den bästa matkulturen. Nu har vi kommit fram Melschsee-Frutt som ligger i Schweiz. Det ska gå en storslalom och en slalom här, storslalomen går i en annan backe. Det är nästan ingen som har åkt storslalom i den backen, så vi hoppas på att den är bra. Idag har vi vilodag, det är otroligt skönt. Igår tävlade vi, tränade GS och reste ca 70 mil så en vilodag sitter alldeles perfekt. Idag ska jag ta de lugnt, se på någon film, skriva lite, ja läsa en bok kanske. Får se vad som faller mig in. 

Börjar längta till Turkiet, den 26 bär de av till Universiaden. Ska bli så otroligt roligt!

Kass dag

Idag har varit en dålig dag på jobbet, men alla har väl en sån dag?
Jag känner att jag inte får till det i slalomen, fan! Jag vill verkligen men jag lyckas inte..
Imorgon får jag en ny chans att visa att jag kan åka, visa för mig själv. Jag vill ha lite tävlingsjälvtroende i slalom!
Lite mer tuffhet är planen imorgon! ;)


I går så grillade den här italienska snubben en gris, den vägde runt 100 kg och skulle vara till lunch. Den grillas 8 timmar "hel"



Det är ganska olika matkultur i olika länder, efter grillningen så bar dom in grisen i lunchrummet och styckade och delade ut. Det som fattades var äpplet i munnen.

Sen måste jag berätta en rolig norsk historia:
Vet ni varför norskarna stoppar snoppen i örat?
Jo, för att de vill lyssna på kiss!

Tarvisio

En snabb visit till Maribor, där de var dåligt med snö så hela tävlingen blev inställd.. det var sommarvärme och snön täckte bara racehanget.
Det var mycket publik och Maribor hade verkligen gjort allt vad de kunde för att få en bra tävling. Lite synd om dom eller inte bara lite utan mycket, tänk all tid och pengar som läggs ner på tävlingen.. trist men säkerheten måste ju gå först, så de blev ett bra beslut trots allt! Fast jag hade gärna viljat köra tävlingen, känner mig på G i storslalom har inte fått till de på tävling än bara. men snart sååå:)

Efter en dagsvisit i Slovenien åkte vi vidare till Italien, där nu två slalom EC ska gå. Det är stenhårt och superfint i backen. Det kommer bli kanon!


Jag o Åhman i backen!!


Ramsau dag 5

regn regn och återigen regn.. Idag har varit en pissblöt dag! Vaknade imorsen klockan 7 15 och åt frukost, sen begav vi oss till backen. Fick vänta cirka en timme på besked om vi kunde träna eller inte. Den som väntar på något gott, klockan 9 30 var vi på liften och fick åka upp i backen. Det blev en blöt dag men inte dålig träningsdag för de, fick till några riktigt sköna svängar i backen. Skönt inför tävlingen på lördag. Imorgon åker vi till Maribor gott folk, fast de är ännu lite oklart om tävlingen blir av eller inte, det ska tydligen bli +15 där på lördag och de är inte allt för mycket snö där nu. Rykterna säger att de bara täcker upp självaste racehanget.. så servismännen är lite tvekis om tävlingen ska bli av. Men jag själv tror ju att det blir av och går med inställningen att det ska blir av. Sen får man ju se vad som händer. +15 grader och tävling går kanske inte riktigt ihop? men någongång ska ju vara den första!

Efter fys, dusch, skidfix så drog jag och jessi ner till byn och tog oss en kaffe på ett härligt café, mysigt värre!






Vilodag

I Ramsau, Igår var jag ute och sprang=idag träningsverk i benen! Hur går de ihop?
Det har antagligen två utgångar, länge sedan jag sprang eller så tog jag bara i jäkligt mycket. haha jag röstar på det andra alternativet. Har varit här i ramasu några dagar nu, tränar och äter och sover. Händer inte så mycket annat, ska vara här tills på Fredag då vi åker vidare till Maribor.



Helgen som var spenderades i St. Sebastian där det var en show som jag skrev om i förra inlägget. Den showen blev en hit och de slutade med att vi blev Miss Europacup.
Såhär såg vi ut,



Sara kikar in på ett hörn, Anna vet jag inte vad hon gör, Lotta posar

'
Emelie redo inför showen


Jag ser normal ut?


Let the show begin


Vi tog hem Miss Europacup! En rolig dag!

St. Sebastian

så nu har man kommit tillbaka efter 5 och ett halvt år till St.Sebastian. Var här när jag preci hade börjat åka Europacup. Då var de inte så bra underlag, det hade snöat hur mycket som helst. Så under tävlingen så var de så gropigt att man knappt såg vart jag var i banan. haha, låter kanske lite sjukt men de var nästan så!
Nu är man tillbaka igen, idag tränade vi i en annan backe. Det är plusgrader härnere nu... så de lär ju bli mjukt på tävlingen imorgon också. Dock förväntar jag mig inte att de ska vara så mjukt som sist jag var här. Det är storslalom imorgon på schemat. Det gick faktiskt bra idag på träningen, slalomen har också gått bra. Så nu gäller de bara att få till de på tävling. :)

Vi har varit i Åre under hela jul och efter nyår för att träna, de har varit bra träning. Lite mjukt men de var bra och träna det också. Tidiga morgonar men jag fick bo i stugan så de var skönt! Åre är nästan som hemma för mig, vi har haft stuga där sedan 1989 så det är ett tag sedan.

Imorgon är de "miss europacup" alla lag ska göra en show, det var några år sedan sist de var detta event. Men efter tävlingen imorgon ska vi vara på en scen och se och själv göra olika framträdanden.. vi har övat på lite, får se vad det blir. haha kommer bli roligt att se alla bidrag. Sist var det var "miss europacup" var de en hel del vågade saker tjejerna gjorde på scen. så vi får se vad de bjuds på iår.




Lotta som är med på vår turné ute i europa, jag och sara. Sitter i bilen påväg till flygplatsen.

föresten så har jag nr 15 i morgondagens tävling!





RSS 2.0