Vilodag i Queenstown

Dagarna går så fort och igår kväll åkte Anja och Kajsa hem. Så nu är vi inte lika många kvar!
Vi har inte haft tur med vädret på slutet, det har regnat och varit blåst men idag har de faktiskt varit väldigt fint. I veckan hoppas vi att de vänder!

Vi har haft vilodag idag så vi besökte queenstown, vi shoppade lite, fikade och åt sushi!
Jag läser en otroligt bra bok just nu, en enkel och lättläst bok av "denise rudberg" vänninan heter den.

De som är lite negativt på detta ställe vi bor på nu är att internet är väldigt segt!
Blir inte så mycket bilder för de tar för lång tid!

Knät är fortfarande svullet men jag har inge ont så de går framåt!
Nu ska jag gå och läsa min bok:)

Arrowtown

Efter två till dagar med lite ström i benet, cykel och vila så börjar knäet kännas bättre. Jag åkte till och med skidor idag:) De gick oväntat bra och de kändes inte alls mycket i knäet:) vilket var väldigt roligt!

Jag fortsätter att åka friåkning nu eftersom knäet fortfarande är svullet och inte riktigt bra än.  Lite updatet om knäet!

Vi fortsätter att ha de bra är på andra sidan klotet där vi skrattar och åker skidor, vi är ett bra gäng tycker jag :)
Tjejerna ska tävla slalom imorn så jag får önska dem all lycka till :) Slalom står på programet,

Vi bor i ett ställe som heter Arrowtown som ligger en bit utanför Queenstown. Vi åker skidor på ett ställe som heter Coronet Peak. :)

Några tjejer drar hem på måndag, kajsa, anja och kanske frida. Men vi andra stannar och åker, de ska bli jätte fint väder till veckan. Efter några dagar med regn så är solen och kall luften mer än välkommen!!

Vi åker hem den 6 september!

Nu är klockan 20 30 här dax för att packa lite inför skidåkningen imorgon!
Hejsvejs!

Motgång!

Vägen går verkligen upp och ner. För några dagar sedan eller rättare sagt i söndags ramlade jag på träningen. Gjorde illa knäet som förhoppningsvis bara blev en hård smäll. De gjorde jäkligt ont men nu när de har gått några dagar med, Ipren, voltaren, is, bad, knäet i högläge känns de ändå lite positivt. Knät är fortfarande svullet men blir bättre och bättre för varje dag.. så jag hoppas på de bästa och att de blir bra. Jag testade faktiskt att åka skidor idag också efter 4 dagars vila. Jag åkte bara små korta svängar i en flack backe. De kändes bra och imorgon kanske vi har mer tur med vädret för idag kom de ca 1 dm blötsnö som kanske inte var optimalt för mitt skadade knä. De var väldigt svårt att åka eftersom sikten inte heller var någon hit.

Men jag känner ändå någon slags hopp i de hela. Knäet blir bättre och bättre för varje dag och jag tror faktisk inte de här ska ta så lång tid. Jag har hoppet uppe! :)


Hej Hej!

Här kommer lite bilder ifrån dagarna, den fantastiska fotografen till denna kollektion är Anna!


Jag och Fridan på toppen av berget!


Ett skidteam med väldigt roligt team namn!!
Undrar hur de åker!?


På start innan SG :)God Morgon Sverige

Här har vi redan haft en bra dag i backen. Kanske inte har varit helt perfekt, dimma och kallt. Vi åkte SG på tidigt på morgonen med Canadensiskor och Tyskor och en brittiska. De var bra underlag de som var lite svårt var att man inte såg så mycket, den kom och gick och de var som att åka in i en vägg ibland. De var lite läskigt men bra träning för mig, de gick bättre och bättre och två sista åken blev jag lite nöjd med. Sen åkte vi in och fikade lite och bytte om till slalom outfit. Slalomen blev inte så många åk eftersom man inte såg många käppar framöver, men några åk och de var bra underlag och roligt att åka.Den här bilden är inte ifrån idag utan en dag då de var blå himmel och bra sikt. Själv är jag väldigt nöjd med min bild :)

Nu ska vi gå och fysa sen ska vi flytta imorgon. Till ett ställe nära Queenstown, Arrowtown närmare bestämt.
Bloggar därifrån för jag har hört rykten om att där finns de internet i vår lägenhet där vi ska bo. Så vi får hoppas på de:)

Ha en bra dag!

Följ med i mitt liv i NZ...

När klockan ringde 05 30 hörde kände jag en trötthet som spred sig genom hela kroppen. Frida hade då redan suttit sig upp och började sakta med säkert ta på sig kläderna. Jag förstod att hon kände samma sak som mig, natt!!!
Som alltid när man kommer in till köket står kocken anna där med serverad frukost och ett glatt humör.
- gröten är klaaar! :)
med ett lite mindre glatt humör säger jag god morgon och sätter mig tyst och äter gröten. Går in i min egen värld och filosoferar. Ser tessan sitta brevid och ser hur hon dricker sin äppel juice som hon tycker är så fantastiskt god. Vi har en skön harmoni vid vår frukost allt löper som ett rullande band och vips så har alla ätit klart och disken är som bortblåst. De kan man kalla teamwork.

När tänderna är borstade och alla skidkläder är packade kliver vi ut dörren ifrån 121:an och ser bilen står och puttrar och första andtaget blir som en liten frisk fläkt som når lungorna. En ny dag är kommen, klistallmörkblå himmel och natten ligger fortfarande kvar sitter vi i bilen och skruvar på hög volum på sterion. Nu börjar adrenalinet pumpa, tankarna som vilket fantastiskt liv vi lever, vi får göra de vi älskar. Alla är glada men ändå tysta, klockan är fortfarande tidigt på morgonen. Ju närmare backen vi kommer desto mer volym kommer ifrån bilden. I hoistonen börjar sakta men säkert först den rosa färgen dyka upp som så småningom går över till en eldig färg som sedan byts ut med solen.Skidkläderna är kalla men kommer på efter ett tag och värmen har byts ut mot ett mer behaglig kroppstempratur. Skidorna står uppradade och är färdiga att kliva i. Skidorna som mattias har kämpat med dagen innan lyser och det ser otroligt roligt ut att åka med dem. Med ryggsäcken på ryggen och skidorna på axeln och stavarna i andra handen åker jag sakta men säkert ner i den fortfarande mörka pisten. Liften känns sådär isigt kall och det går ett lätt burr i genom kroppen. Väl uppe vid start så lägger vi alla prylar i en liten del som blir som vårt stall. Där vi åker in och ut, byter skidor, dricker vatten, värmer upp och så vidare.

 


Skidåkningen blir intensiv, friåk i följd av övningar och besikning. Slalombanan står där och väntar på att första åket ska bli taget. Träningen flyter på som vanligt, alla är koncentrerade i vad man ska göra men vi har ändå en positiv och glad inställning.När träningen når mot sitt slut åker vi alla ner till bilarna igen. Hyrbilarna som vi åker med här måste man vara 26 för att köra. Därför har vi två grymma chafförer till två fordon till oss åkare, Anna och Anja.  :)
Bilresan ner är ca 30 minuter lång, där hinner vi med mycket snack om vad som har hänt i världen, på dagen och lite allmänt. Magen börjar kurra och efter att bara ätit fika i backen bestående av, macka, morot, vatten och äpple. Kommer vi ner lagom till en liten senare lunch. Lunchen äter vi rester ifrån middagen dagen innan, vi brukar alltid göra lite extra så vi kan äta till lunch så vi slipper stå i köket allt för lång tid. Jag gillar annars att laga mat men framförallt att baka. :)

På dagsmenyn står också fysträning, middag, möte!Att avnjuta en fika på byn är både mysigt och socialt, vi är ett oroligt bra gäng som är helt olika egenskaper mot ett och samma mål. 


God Morgon Sverige!
Här slår klockan 20 14.


Vilodag i Wanaka:)

Vaknade tidigt av mig själv satt mig på skype och pratade med mamma och pappa. De var roligt att höra hur de hade de hemma på andra sidan jordklotet. :)

Frukosten vi hade i morse blev otroligt god, vi gjorde americanpankaces med blåbär i och massa frukt till :)
Sen pratade jag en stund med carro på skype, alltid lika trevligt! Nu sitter jag mest och hänger på facebook och kollar på alla bilder. Försöker ladda upp några bilder här men de blir nog bara ett fåtal eftersom de är ett väldigt segt internet.

Jag har de väldigt bra här i Nya Zeeland vi är ett toppengäng som har de otroligt roligt tillsammans.

Snart ska vi åka ner på byn och sätta oss och fika och äta lunch. De blir mysigt! :)Här görs de pancakes :)


Anna och Frida äter frukost på vilodagen :)


Cardrona där vi åker skidor :)

Inställt

Eftersom jag somnade väldigt tidigt igår så var jag också svinpigg när klockan ringde 05 30 vaknade till och med före klockan.

Efter en god frukost åkte vi till backen och åkte in i en vit vägg. Dimman var ett faktum, tränarna åkte upp och kollade ifall de såg något i backen och vi åkare var kvar nere i värmehuset lyssnade på musik och dansade. Till den fantastiska familjen Stavros:

http://www.youtube.com/watch?v=7gHvATmUsSg&feature=PlayList&p=17EF5C729BC3AB6C&index=2

haha så jäkla sköna!!

Men de blev inställt och vi fick åka ner. Istället sprang vi intervaller, körde bål, simmade, åkte ner till byn och fikade, strosade runt i affärer, handlade mat och så såg jag och frida på en film "underbar och älskad av alla". En mer pinsam film får man leta efter. Helt otroligt, blundade en stor del av filmen.

Snart ska vi äta middag eller om 2 timmar, klockan är snart 17 här.Så här ser de ut i Cardrona utan dimma, ett väldigt fint ställe :)
Wanaka:)

Äntligen Framme:)

Kom fram för 2 dagar sedan, har hunnit åkt 2 skidagar och jag känner mig väldigt jetlaggad. Har vänt på dygnet upp och ner totalt och sitter jag och skriver i sömnen. Ska snart sova, ni har dag hemma medans vi har kväll.

Vi hade en bra resa förutom att vi fick några extra timmar. De gick inte landa där vi skulle p.g.a för mycket moln, så vi landade vid nya zeelands kust och fick ta en buss. De gick helt okej för vi sov hela vägen, sjuk trött så kom vi ändå fram tillslut efter 48 timmars resande dörr till dörr.

Shit vad jag är trött nu!
Ska nog sova, vi ska upp och köra GS imorn bitti. Lokaltid 06 25 åker vi härifrån. Börjar kl 07 00.
Skriver någon mer rad imorgon!

Nya Zeeland nästa!

Nu har jag avnjutit mina sista sommardagar. Det har varit en fantastisk sommar som har gått alldeles för fort. Men nu är säsongen här och nästa anhallt är på andra sidan klotet. Närmare bestämt Nya Zeeland, tänk att få möjligheten att åka till vintersnö och få förhoppningsvis grym träning i 4 veckor. De ska bli obeskrivligt kul att få åka dit i år igen.

Gänget är nu sammat på arlanda och alla känns laddade inför den långa resan. Vi har ju några dygn framför oss som vi ska sitta i ett plan. Jag ska se på film, läsa bok, läsa tidningar och sova. Får se hur de går! :)

Jag ska försöka att skriva så mycket det går och berätta hur jag har de där nere. Men såklart måste man ha internet då och de är alltid ett litet problem. Hoppas de ska gå och fixa! :)

Just nu sitter jag bara och tänker på att jag säkert har glömt något viktigt där hemma, men pjäxorna är med och de är väl huvudsaken. Vår resplan ser ut som följande, Zurich - Singapore - Christchurch - Queenstown. Vi är framme den 13 aug, lokal tid mitt på dagen någongång har jag för med.

NU ska jag gruva mig lite inför den otroligt långa flygresan!
Vi hörs om några dagar, nu ska jag gå in i den isolerade flygvärlden. :)

Ta hand om er!

RSS 2.0