SM är igång och Earth hour!

SM har nu startat och första SM guldet gick till Kajsa. Grattis väldigt kul, hon vann en överlägsen seger!

Imorgon vänder de för veronica smedh.. jag känner mig laddad för att åka fooort!!!
Slalomen idag kändes sådär.. jag vill så mycket mer än vad jag presterar just nu...

Just nu är de earth hour! Hoppas så många som möjligt släcker lamporna.
Jag ser fram emot SG imorn hoppas vi får bra väder..

ska nog snart gå och sova, kom ihåg kära läsare att i morgon är de sommartid!!!!!!
Så ställ tillbaka klockan en timme. :) hoppas jag skriver rätt nu! men det är iallafall sommartid det vet jag!

Nä nu blir de nog att stänga ner datorn!
Vi hörs!

fegis?

Idag var de då dags igen för ett genomåk. Idag var jag rädd! Vilket inte hjälper alls...
Jag gillar att svänga och men inte att hoppa så när jag kom till "rossi" "målhoppet" även "galg" så ställde jag mig upp och tog lite luft innan jag lättade lite lätt över alla hopp.

I morgon är de tävling jag har inte höga förhoppningar om min DH åkning. Förutom att jag ska försöka övervinna mig själv. Våga är allt de handlar om för mig just nu.

Efter DH så åt jag en trevlig lunch med Sara sen åkte jag ut och tränade GS. Det kändes bra iallafall, superkul!!

Sen har jag bakat en kladdkaka och fikat:)

Dagens roligaste var fredriks namn på skype!! haha skrattar fortfarande :)


Störtloppsåkarn

Nu var de ett tag sedan jag skrev på min blogg. Så nu ska jag börja lite igen:)
Idag började SM och de men genomåk störtlopp.

Min skidåkning funkade fin fint men min hoppning!? herregud, backhopps OS nästa?
Jag hade 2 problem med min åkning idag och det var först i "rossi" hoppet där jag gick ut bra som jag själv tyckte..sen kom jag bara längre och längre bak på skidorna och tillslut visade jag hela belaget och landade preeeecis på bakspätsarna. INTE skönt! Sen gick åkningen fint fram till sista målhoppet, där jag tänkte att här är de nog inga problem alls. Där hade jag fel, jag gick ut stabilt men sen så hamnade jag bak för jag tyckte jag flög så långt, vilket jag säkert inte gjorde. Men det resulterade till att jag landade på sidan och slog huvudet lite grann. Vilken tur jag hade att inte skidorna högg och att benen är HELA!! Jag blev nog mest rädd. Usch, de vill jag inte göra om. Jag har nu lärt mig hur man inte ska göra.

Annars så har det varit otroligt fint väder idag och de har varit kallt och strålande sool!:) Underbart det kan inte bli bättre.

Sen är de jätte roligt att bengan börjar bli bättre och bättre, jag saknar att prata med han och hans kommentarer. Men förhoppningsvis kommer han snart till banan igen. Han är stark!Nä jag måste nog ta tag i min hoppning om jag ska tycka de är roligt att köra fart.
Måste ha varit en rolig syn för er som såg mig hoppa!

Äntligen klar!

Igår vid 23 43 var arbetet inlämnat. Äntligen säger jag bara! Vilken lättnad. Den har jag slitit med i hela 2 dagar. Jag hade inte mycket krut kvar de sista timmarna ska jag tala om. Jag kunde knappt tänka, helt tom i hjärnan.

Idag har varit en ännu längre dag än vad dagarna ska vara. Jag och Kajsa har varit föråkare idag på Årebragden. Tiden bara rann iväg och vips var klockan 17 23 och vi var klar med vårt sista föråk för dagen. Värt att nämna är också att jag stoppade i fötterna i pjäxorna kl 8 45 på morgonkvisten. Ja en hel dag kan man säga att pjäxorna har ingrott sig på fötterna.
Jag sitter här och gäspar och det blir nog inte en lång updatering ifrån min sida... Det är jobbigt att vara föråkare på ungdomstävlingar man märker att man inte blir yngre;)

Undomarna sprudlar av energi och det såg verkligen ut som att dem tyckte det var roligt, men det känns som allt har blivit mycket mer seriös och ungdomarna idag har fina prylar hela bunten. C åkarna körde också på kortkäpp vilket jag tror är väldigt bra för framtiden. Framtiden är ljus!!:) hehe!

Träffade även Jenny och Julia idag i backen! Hur roligt som helst! Alldes för lite man ser de där brudarna. Kanske hinner ses en sväng i kväll. Eller förhoppningsvis blir de så:) Wohoo!
Det blir en lugn och tidig kväll för imorn är de föråk som gäller igen. SG bara och det kommer gå betydligt fortare än vad de gick idag... kanske är klar innan lunch. Hinner man en sväng på stan med Kajsa, vi ska shoppa! WOHOO!!

Blogg revolution

Herregud 3 inlägg på en dag!?
Är de sant, jo det är sant!

Men jag har så fruktansvärt tråkigt med min hemtenta så det är skönt att skriva av sig lite.

Vad har jag gjort idag? INGENTING! 
Tur att jag fick några åk störtlopp på förmiddagen för min eftermiddag är inte mycket att hurra för. Tur att Erika går igenom samma sak och vi har nog pratat msn:s längsta konversation genom tiderna... KUL:)

Jag har ätit hela dagen tror jag, försökt att tänkt igenom nått riktigt smart men ack! Sen har jag glott på tv, tagit mig en nypa luft. kollat facebook, kollat mailen, skrivit på msn med Erika, mailat med Anna. Ja så har de rullat på. En otroligt effektiv dag om inte annat. Men om jag skriver lika fort som jag gör här på blogg inlägget borde min hemtenta bli klar på nolltid. 

Jag kom på och tänka på vad Borut sa idag när jag åkte störtlopp:
- I was so nervous that I smoke 6 cigaretts when you where skiing!!
haha han är för rolig den mannen, men ärligt talat, han borde sluta röka det är inte bra.
Men han har ju iallafall stort förtroende på mig och störtlopp:O!
Ni som inte vet vem han är så fixar han mina skidor:)

 

Så borran, please stop smoking!

Önskar att jag var smart!

Usch de går segt med mitt plugg. Så jag passar på att sätta in lite bilder hur jag har det.
Mitt pluggbord och min utsikt:)Vackert i åre!!
Plugg Plugg Plugg

Hemtenta here I am!!
Fy tusan va tråkigt de är att plugga... jag har suttit i 4 timmar nu och jag har kommit 1 sida. GRATTIS Veronica!!!!
Så jag tog mig en paus nu och tänkte att jag skulle skriva ett blogg inlägg. 
Det känns som jag är hjärndöd för det går så himla segt när jag tänker och jag vet inte om jag gör rätt eller inte. Tur att de finns msn där krickon har fått stått ut med ett och annat idag. Jag har varit tvungen och fråga henne hur man skriver på högskolan. Med citat och skit det är mycket med de jordiska ska ni veta. Även Erika har fått några frågor av den okunniga veronica hjärnan. 
Men nu har jag ändå kommit igång och det jag har skrivit känns bra faktiskt. Så vem vet det kanske sluta lyckligt till slut:)
WOW!

Idag då, har jag varit och kört störtlopp på morgonkvisten. Det var riktigt kul faktiskt när jag då körde med stjärnor som Cuche, Hoffman, Buchel, Olsson, Rainer och så lilla jag. Störtloppsåkarn nr uno!!! 
JA jag var nog lite skraj när jag började men det gick bättre och bättre, blev nog ingen stjärna men bättre än innan iallafall. 

Nä nu gör jag allt annat än att plugga, kanske ska ta tag i de så jag blir klar någon gång. Ska ju trots allt vara inlämnat på lördag morgon kl 8. Så de är dax att börja om jag ska bli klar till dess när man ska skriva 6 sidor och när de tar 1 sida för 4 timmar så börjar man ju undra om jag kommer hinna klart! hårddisk försvunnen!?

nu är jag less!! Jag hittar inte min hårddisk!!!!! 
Så har någon sett en svart hårddisk... har ingen aning om vart jag har lagt den, tror jag börjar bli senil!

Har försökt leta den hela morgonen utan resultat. Jag har ringt hotellet som vi bodde på när vi flög hem men hon snackade bara massa gojja om att hon hittat någon jacka. 
Ja det har ju hänt värre saker än att en hårddisk har försvunnit. Men jag är ändå irriterad... där hade jag videoklipp som jag fick ifrån bengan och massa filmer och bilder!!!! Så om någon råkar hitta den i ingenstans så är jag evigt tacksam.

Nu ska jag börja läsa i min 608 sidor bok. Blir spännande!
Har precis lagat en pannkakslunch! Smaskens!Måste ju ladda upp inför morgondagens tenta och störtlopp träning.


ÅRE

Nu har jag inte skrivit på bloggen på ett bra tag.. jag ber om ursäkt för detta! 
Men det har varit så mycket på sista tiden eller det är väl alltid mycket. Jag får väl säga som de är då, jag är för lat helt enkelt!

Slalomen och storslalom på Ec-finalen blev ingen succé och nu känns de bara som att jag vill börja om på ruta ett och ta reda på vad som hände när de började gå lite sämre. För jag är så motiverad inför nästa säsong!!  Jag vill utvecklas, åka bra skidor, ha roligt! 

Just nu sitter jag i Åre efter två dagar med lite test av skidor. Det har gått bra och det har varit roligt även fast vädret inte har varit den bästa så känns de här som jag gör nu väldigt roligt.
Idag har det varit en crazy dag på väderfronten där ena sekunden var de sol och andra var de som att stoppa in huvudet i en mjölbunke. Det var som himmel och jord, alltså inte så bra test väder.

I kväll har Andy, Lojze, Maria och Hans varit här på en fika. Jag bakade idag och det blev hallongrottor, Chokladmuffins med chokladtopping och kokosmuffins med crisp! Det blev hur bra som helst! KUL med sällskap!

 
Obs bilderna är lite snyggare än mina konstverk, men mina var dock mycket godare;)

Nu ska jag sova!
Imorgon väntar en vilodag och då ska jag faktiskt inte göra så mycket! känna att man lever sen så blir de nog lite plugg för  jag har hemtenta på tors-fred. På torsdag ska jag också köra SG med stora grabbar i Störtloppet, de blir spännande!¨

Gonatt!


Fartfantomen

NOT!

Herregud.. här kom jag och trodde att jag kunde åka fart! Vilken miss! Det behövs nog lite mer än tro för att åka fort i Dh och Sg... TRÄNING! 
Men vad hade jag egentligen förväntat mig, första gången jag står på DH skidor sedan SM förra året!? eller Sg skidorna stod jag faktiskt på i Augusti. Det var roligt att åka iallafall.. lite rädd var jag nog och om jag får stå lite mer på skidorna så tror jag faktiskt att de kan gå bra:)

Annars är de långa dagar här i Crans Montana. Jag kajsa och nike pratar och stojar vi har de roligt! Kollar lite på film och allt möjligt..

Sen som händer de inte så mycket på touren! Kul att vara på samma ställe som killarna:)

I morgon är de slalomrace och jag har nummer 2O! Hoppas på att hitta formen!

Ha de bra!

Snö och åter igen snö...

Om tio år kommer jag att komma ihåg säsongen O8/O9 med ett ord, SNÖ!!!
Helt underbart med mycket snö! Men när man ska köra störtlopp så blir de lite knivigt med nysnö och dålig sikt... 
Killarna fick faktiskt till de idag och de åkte två åk på morgonen där jag faktiskt tyckte synd om de sista killarna som hade väldigt dålig sikt och dåligt underlag. 

Så vi fick inställd träning idag också... men imorgon smäller de då kör vi ett genomåk och ett tävlingsåk. Om det fortsätter snöa så här så blir de nog puderstörtlopp. 

Idag opererade Erika bort sin skruv i benet också, hoppas de gick bra! Om ni vill läsa hennes historier om hennes skada och så så går ni in på:
www.vandringentillbaka.blogg.se
Helt klart värt att läsa. 

Annars så händer de inte så mycket här i Schweiz, vi ser de snöar, äter, sover och spelar yatzy som jag är för övrigt sämst på. Kanske man har några andra skills istället:)

I morgon blir en tidig morgon så ska nog gå upp till rummet och packa ihop väskan!
Vi hörs!

Crans Montana

Hejsan!
Just nu befinner jag mig i Crans Montana som ligger i Schweiz. Idag skulle vi köra genomåk på störtlopp men det var för mycket vind och blåst så de blev avlyst. Det här blir för övrigt min premiär i störtloppssammanhang på EC. Spännande! Farträv som jag är så känns de som en roligt och bra backe. Som gjort för möjligheter. 

Vi klev upp tidigt och fick vänta en evighet innan vi begav oss upp till backen och kollade banan. Jag och Kajsa han med 2 filmer på morgonkvisten, en skräckis (hostel 2) och en komedi (borat de movie) 
Sen har vi haft snökrig för de har ju kommit massa nysnö. Det var roligt att leka lite, man ska vara ung så länge som de går;)

Vi bor i ett trippelrum med kajsa och nike!! väldigt roligt:) Mattias och Johan var länge sedan man var på tour med också, kul att uppleva lite gamla minnen. )

Som sagt jag har haft de roligt den här dagen som jag har varit här.. hoppas på bättre väder nu så vi kan få åka lite störtlopp. 

"Kraft, mod och hopp"Zurich

Helgens tävlingar blev ingen dunder succé direkt förutom Frippan som kom 2 igår!! Helt otroligt!! Grattis så himla mycket det är du så väl värd.

Jag vill helst glömma helgen och se framåt, varje dag är ju en ny möjlighet.
Det ska bli himla kul att åka på EC finalen nu med Kajsa och Nike. Länge sedan jag umgicks med kajsa nu så jag ser fram emot våran tour.

Idag så blir de resa till Crans Montana och imorgon börjar störtloppsträningen.. OMG, jag har inte åkt störtlopp sedan SM farten för ca ett år sedan. Det blir spännande... de kommer nog inte gå så fort första genomåket då jag nog bara vill känna lite på farten.

Alperna bjuder på mycket snö och nu hoppas jag vädret också är med oss på denna resa, tänk sol i en vecka! Det vore perfekt!

Hoppas allt är bra hmma i sverige!
Nu ska jag packa väskan och sen drar vi och hämta nike på flyget sedan är nästa stopp är Crans Montana!

Be strong!

Tror

Efter ytterligare 2 tränings dagar i Oberjoch är de nu dags för race imorgon. Igår var vi uppe med tuppen och dagen bjöd på bra väder. Jag åkte både slalom och storslalom igår och idag. Idag däremot visade sig inte vädret på sin bästa sida men det var inte dåligt heller, blev lite dimma på slutet men ifrån början var det helt okej. 
Just nu sitter jag i soffan och kollar ut genom fönstret där jag se snö blandat regn smattrar ner för rutorna vilket ger mig en känsla att det inte kommer vara så bra underlag i morgon. Som Frida skulle säga: ROCK N´ ROLL!!

När de tidiga passet var över så blev de lite skräckfilm med kajsa sen lunch. Efter de så har jag legat i saltvatten, där vi bor just nu har ett spa som vi får använda. Hur nice som helst. Efter 3O minuter liggandes i vattnet blev de nog för mig och då tänkte jag ligga i kärringgrillen 2O minuter men jag gjorde ju fel som vanligt. Stoppade i båda cointsen och det blev då bara 1O minuter, är lika blek som innan. Vilken miss! 

Hoppet är de sista som sviker!
Jag tror på helåterställning!Oberjoch

Nu har jag hamnat i Oberjoch som ligger i Tyskland. Vi kom hit igår och idag så tränade vi i backen. Underlaget var mjukt och så var de dimma. Alltså inte optimalt men trots de så var de bra träning och det stärker än när man inte har perfekta förhållanden hela tiden.

I morgon ska vi kliva upp sjukt tidigt.. vi ska vara i backen kl 7. Men det är som bengan säger, man ska ta vara på dagen och han börjar ju alltid att jobba kl 7. 

Se livets alla möjligheter istället för att se baksidan. Varje dag är en ny möjlighet, varje dag kan man förändra, varje dag är början på något nytt. Det är viktigt att tänka på och ännu viktigare är att man inte tar något för givet. 
-

Nu sitter jag här i Sundsvall och har precis packat väskorna, i morgon bitti bär de av igen till Tyskland denna gång. Det känns bra och det ska bli kul att stå på skidor igen. 

Men just nu så känns allt så konstigt... hoppas de blir bättre och bättre och att han kommer tillbaka starkare än någonsin. När de händer sådana här saker får man verkligen en uppfattning att de kan även hända en själv... Det gäller att ta vara på tiden som man har och alla människor runt omkring. Man ska helt enkelt leva varje dag som det vore den sista, tänk då när man är 99 år så kan man tänka tillbaka och känna att jag har gjort mitt. såsom, glädje, sorg, smärta, uppfylld,varm, kärlek ja allt som har känslor. Det är som låten, "leva livet, nu ska jag leva livet"

Jag känner fortfarande tomhet, jag är lite lika glad, jag vill bara att han ska bli frisk. 

Men nu längtar jag efter min passion skidåkningen som kommer att få mig på andra tankar. Nu finns bara en sak i huvudet, åka fort!! 

Det har varit skönt att vara hemma i helgen så jag har fått umgås med mamma och pappa lite. Har även träffat Maja och Anna. Det har varit jätte bra och när man träffa dem så är de alltid som förut även fast man inte har träffas på ett tag... 

Alla varma hälsningar till Kristin!
 

RSS 2.0