Alnö Expressen

är för tillfället ur funktion!
Idag var de ingen framgångsrik dag för mig. Slalomträningen gick ganska dåligt... Dålig position och allt för mycket medvridning med överkroppen gjorde att det blev väldigt svårt att åka slalom idag. Det är som man säger:
- när man bestiger en topp kommer alltid en dal. 
Jag är kanon nöjd med lägret som har varit och är det fortfarande, det känns som jag lär mig nått varje dag. 

När Jörgen sa till mig att det fanns skaderisk när jag åkte och han tyckte jag skulle ge mig efter 6 åk, kände jag hur bra jag verkligen hade åkt den dagen. "ironi" Efter 4 dagar med 3 tävlingar och mycket bra träning kan jag förstå att min kropp är trött och inte riktigt orkar fokusera på uppgifterna jag får. Det är härligt när tränarna är uppriktiga när de ser sanningen. 

Just nu ska jag försöka hitta slalomformen med en vilodag, det ska bli väldigt skönt. Nu har jag åkt många intensiva dagar med bra kvalité. Underlaget och träningen i backen kan knappast bli nå bättre än vad det är nu. Jag skulle vilja säga att det är perfekt!

Soldansen igår fungerade också strålande sol hela dagen, UNDERBART!

Idag körde vi ett benpass på gym. Det gick väldigt bra och benen ser fram emot en vilodag imorn! Den blir förhoppningsvis inte lika fart fylld som förra vilodagen... i morgon ska jag verkligen vila ut kroppen. Kanske blir en fika, film, slappa, läsa , ja allt som är mysigt och trevligt. :)

fika med gänget

På eftermiddagen blev det en fika på byn med brudarna. En cappe med brownie satt som fint kistan. Vi hade en trevlig och mysig fikastund och efter det gick vi en sväng och kollade på lite affärer i Queenstown. 

Nu på kvällskvisten har det blivit lite videotitt på dagens åkning och en middag på hotellet. Har fått massage av våran fysio Dessan i låret där jag förmodligen har sträckt mig. Hoppas det går över snart!!!

Nu sitter jag och hoppas att det blir bra väder i morgon när vi går på slalomskidorna igen. Det är otroligt bra underlag här i Coronet Peak just nu, det går knappast att få nått bättre. Det är stenhårt och det finns alla möjligheter att åka hur bra som helst. Kanske ska jag göra soldansen, nja jag skrämmer nog bort solen då! 

I morgon ska jag testa lite olika slalomskidor och se vilka som går snabbast, jag är inte en sådan stor expert på att testa olika skidor för jag tycker alla skidor känns likadana. Men det är positivt på ett sätt, men vem vet imorn kanske jag får värsta "aha" känslan!:) 

Jag måste också berätta att alla kallar mig just nu ÖGGLAN, historien bakom den är ganska rolig. Alias är ett spel som man ska förklara ord men inte säga vad det är för ord, gå runt ordet helt enkelt så den andra kan gissa. Ett väldig roligt spel:) 
- säg en fågel som börjar på Ö?
- ÖGGLA, säger jag då!
- är du seriös?
- Ja ÖGGLA!!!
- NÄ feeel
- Men det finns ju bara ÖGGLA, säger jag då.
- Men ÖGGLA stavas med UGGLA
- jaha får jag då fram och tycker att hela händelsen blev lite pinsamt, men alla fick sig ett gott skratt iallafall:)

Men när man kommer ifrån Alnö så pratar man med Ö och jag tyckte det var helt naturligt att uggla stavades med Ö:)
Nu har jag iallafall lärt mig att uggla stavas med U. Men jag säger fortfarande ÖGGLA:)

Det låter roligt när man säger det men vet inte om det blev så roligt när jag skrev det:) hehe!
Nu ska jag sova igen! vi hörs i morgon!
God natt och trevlig dag!
//ÖGGLAN

Överkörd av en betongplatta

ja precis så känns det just nu, jag är tröttare än tord! Efter en till lyckad dag på fjället med strålande sol och bra underlag gör att man bli helt slut i kroppen. Idag vad det fokus på storslalomträning, vi åkte i en utmanade backe med nästintill perfekt underlag, kan det bli nå bättre:)? nä jag tror inte de för jag är otroligt nöjd med min åkning idag. Det går så himla lätt att åka när det går bra. Vi åkte på förmiddagen och idag var det också slalomtävling på en annan del i Coronet Peak, utan besiktning stod man på start i första åket med startnummer 9. Det var inte meningen att jag skulle ställa mig på start idag, men det blev mer som en träningstävling och måste säga att det var lite smått häftigt att starta utan att besikta banan. Det har aldrig hänt tidigare, visst jag brukar inte komma ihåg banan i alla fall. 

Ja dagens tävling kan jag inte säga att det var mina livs bästa åk som tränarna fick se för då skulle jag ljuga. Jag hade en mindre bra slalomdag idag där fridan min roomie tog en överlägsen seger. Med all rätt för hon åkte utan tvekan bäst av alla idag. Min slalomform hoppas jag blir bättre vilket jag tror när jag får mer träning i benen:)
Jag säger bara Grattis fridan för dagens underbara åkning, en dag ska jag åka som du gjorde idag:) 

Om ni vill se en tränares dagbok ifrån lägret ska ni gå in på www.alpinracing.se där får ni läsa om Jörgen Nordlunds dagbok på lägret. Det står under en damtränares dagbok finns både del 1 och del 2:) Rolig läsning!

Idag skulle vi köra spinning som fys men jag tror alla tjejer börja bli trötta efter våran intensiva kamp om att bli väldens starkaste nation inom skidåkning, så vi tog en vilodag ifrån fysen. Skönt tycker jag som börjar känna att kroppen närmar sig 80 bast. 

När jag kommer hem ska jag skriva en lista på alla filmer jag har sätt under detta läger, jag menar det kommer bli ett helt A4 papper. Inte riktigt kanske men jag har sätt otroligt mycket film, både bra och dåligt! För det mesta är det ganska dåliga filmer, tillverkas inga bra filmer nu för tiden? jag tror jag har sätt alla bra filmer.... någon som rekommenderar en bra film kanske? 


dubbel vinst

Det blev återigen en perfekt dag, idag var det storslalom på programmet. Under hela dagen har det varit växlande väder, när dimman var som tjockast och fukten la sig på brillorna så såg jag knappt någonting alls. Men som tur blev det bättre och när vi startade första åker var det riktigt fint väder:) 
Idag startade killarna först även fast vi bara var 25 startande tjejer... men vad gör de? man ska kunna åka allt , gropigt såsom slätt! Nu blev det inte så farligt gropigt efter killarna hade kört men det kändes att man inte var först i banan. 
Första Gs tävlingen för säsongen gick bra jag är jätte nöjd, tror jag aldrig har gjort så bra storslalom punkter som jag gjorde idag vilket är väldigt positivt!!
Vi fick till Storslalom träning innan första tävlingsåket. Träningen gick hur bra som helst, börjar hitta nått i storslalomen nu som känns intressant! KUL

En lång dag i backen avslutades med att åka till hotellet. Där hann jag inte mer än kolla mailen och sätta på mig kläder till fysen när det var dax att åka iväg och träna igen. Vi körde gym och på programmet var det överkropp. Efter passet blev det snabba puckar till hotellet igen där vi duschade och bytte om och for direkt till middagen. För idag hade vi eld i baken och jag han knappt äta klart middagen innan det var dax att åka till en auktion. Japp ni hörde rätt, vi har fått hjälp av nz teamet (backplats, ja vi hade fått hjälp av mycket enligt thomas) så blev vi tvungen att hjälpa dem på något vis. Varje år har de en auktion där de säljer saker till välgörenhet till klubben och så vidare, då att de kan få nytt material. Jag, jessi, oscar och mattias blev sålda på en auktion. Det var någon gubbe som köpte en middag med oss för 1200 dollar. vilket motsvarar ca 6000kr. Så vi hjälpte till med en liten slant iallafall, middagen vi måste gå på är på måndag! Hoppas den är god:)

Ja efter en till intensiv dag så är jag nu stentrött, det tar på krafterna att alltid vara i full fart! 
Om det är någon som sitter hemma och väntar på bilderna så får ni vänta ett tag till för det går nämligen inte att ladda upp bilderna på hotellet internet, vet inte varför men ingen har kunnat göra de! så det får komma en mängd bilder senare när jag har bättre internet. Så MR G du får vänta ett litet tag till:)

Händelsen för dagen var iallafall Guldrummet på Goldridge där Fridan och Virran tog en delad seger i sin första gs tävling för året. Vi hälsar och tackar för all support!

natti

Mina ögon trillar snart igen, och internet är inte på min sida! 
Så bilderna får dröja en dag till... 
God natt för mig och trevlig dag för er där hemma!

top of the line

Några säger att livet är bra gött att leva, och jag håller med! Vad står emot en fin dag på fjället där solen lyser rakt in i själen och ner i skidorna. Jag pratar om perfektion. Dagens dag har varit just en sådan, jag vaknade i morse och kände att vilodagen igår inte riktigt blev en vilodag. Men jag lyckades samla ihop krafterna och gjorde det till något bra. 

Först och främst snackar jag om tävlingen med endast 12 startande!? 
-haha (ja, jag undrade också om det var en skämt)
Det blev en träningstävling för oss svenskar, med riktigt bra underlag och en fin backe:) 
min tid blev 1 min 12 sek och 34 hundradelar och lyckades vinna med den tiden. Jag är en stolt Veronica just nu ska jag tala om, för jag ha vunnit min första SG tävling i livet!! JAJJEMEN!! 

Så idag har jag åstadkommit en SG tävling + tillhörande friåk och så klart åk i uppvärmnings banan.
Efter tävlingen så drog träningen igång och nu snackar jag om GS träning. Det är väldigt roligt just nu att åka GS, skön känsla gör det till en fröjd att åka. Sen efter den friska förmiddagsstarten blev det dags för en god lunch på vår lunch ställe som serverar thaimat, mums!
några snabba andetag innan fysen drog igång, där vi joggade till en idrottshall på ca 25 min där vi spelade volleyboll i 1 timme. NORRLANDS laget vann, i from av Maria, Andy och lilla jag. 
Efter det har jag hunnit med, videotitt, dusch, middag, möte och allt som har därtill.

Nu börjar jag bli lite trött och klockan är runt 21 30 här, efter en lång och intensiv dag ska jag nu sova. Jag har ingen som helst tvekan om att jag kommer somna som en stock. 

Men imorn är det en ny dag med nya förutsättningar, och då drar vi till med en ny tävling! inte mindre än Storslalom:)
jag har nr 6 och det blir en ny träningstävling!:) med träning i mellan åken.

nu ska jag avsluta min dag med att försöka lägga ut lite bilder!
men jag tror jag knappt har varit med om något så segt internet... så bilder kommer när det kommer, har inte allt för mycket tid att vänta på att bilderna ska läggas upp på bloggen! så jag hoppas ni har tålamod mina vänner:)
GOD NATT! 

Crazy Day

Part one.

 

Idag hade vi vilodag, eller jag vet inte riktigt om jag ska kalla det vilodag. Jag har gjort sjukt mycket och en del saker som jag inte ens trodde jag skulle göra!

 

I alla fall började dagen med att jag vaknade, oväntat!?

 

sen bar det av till receptionen där jag pratade med mamma och pappa på skype, det var kväll hemma och morgon här. Det var trevligt! Tog en macka sen åkte vi till byn för att äta en god frukost på ett café som heter ”Vudu”, riktigt mysigt och trevligt. Efter den trevliga frukosten åkte vi till hotellet där vi mötte upp tränarna. Därefter drog det vidare till en vingård ”Gibbston Valley” där fick vi en guidad tour i en vinkällare. Guiden berätta de om vinerna och allt som var därtill. Vi gick runt och kollade på vingården som självklart inte har säsong just nu, det är ju vinter och vinbuskarna såg som rutna ut. Det är nog mycket finare på sensommaren!

 

Bredvid vingården låg ett osthus, där man tillverkade ostifrån byn. Som jag fattade det som, där fick vi provsmaka ostar av många olika slag. Det var väldigt goda ostar ska jag tala om!

 

Nog om det, efter att ha upplevt allt på vingården så drog det av till världens första bungyjump. Det låg på vägen hem så vi blev tvungna att checka läget. När vi står och kolla på hoppet som är ifrån en bro så säger Oscar att han ska hoppa, inte långt därefter säger Dessan:

 

-      -Virre, kom igen ska inte vi hoppa också?

-      -Nja jag vet inte…

-      -Fan jag ska hoppa, säger Dessan

 

Jag stod och funderade och tänkte mest på att jag skulle vilja hoppa och att jag har funderat på det enda sedan jag visste att vi skulle hit till nya zeeland. Då kom jag på mig själv, klart jag ska hoppa. Det är en upplevelse för livet. 

 

Och på den vägen var det, skramlade ihop lite slantar och sen var jag uppskriven. Det kändes otroligt kul men självklart lite pirrigt.

 

Klockan 12 blev tiden då Jag, Oscar och Dessan skulle hoppa utför världens första bungyjump. Dock inte världens högsta men det blev lite prestige i det hela när det var väldens första!

 

Ja det räcker nog att säga att det var en otroligt häftig upplevelse, att vara tyngdlös i några sekunder och inte ha någon som helst kontroll på sig själv är en svår känsla att beskriva. Jag kan bara säga att jag är nöjd över mitt beslut och jag skulle mer än gärna hoppa igen, fast då högre!!

 

Efter våran spontana hopp så åkte vi till kelly´s på en snabb lunch för att sedan åka till hotellet och byta om och sätta sig i busen vidare till hästridning. Snabba puckar helt enkelt. Väl framme vid hästarna fick vi en behaglig och mysig ridsväng. Naturen med alla berg och dalar är så vackert här. För att kunna se naturen ifrån sin bästa sida var hästridning ett bra val. Vi passerade, hjortar, får, sjöar, berg, slätter osv. Självklart får jag inte glömma hunden som följde med oss hela vägen runt, fast han var knubbig hade han inga problem att hänga med hästarnas tempo. Imponerande!!

 

När hästridningen var över så tackade vi för oss och knäppte såklart många kort. Värt att nämna var också när Dessan ramlade av hästen och fick ont i röven, tur att hon är tuff! Vi fick skjuts tillbaka till hotellet där dusch och film väntade. Men rast och ron varade inte länge fören vi åkte intill Queenstown för middag. En god middag och ett trevligt sällskap avslutade dagen på ett alldeles perfekt sätt.

 

Sammanfattningsvis kan man säga att det var en händelserik dag. Dock vet jag inte om det var så mycket vila, pulsen var i alla fall på topp hela dagen! Nu ska jag gå och sova för i morgon smäller det, säsongens första tävling! SG, det blir en träningstävling med endast 12 startande! Haha det är lite roligt när man tänker på det, jag har aldrig startat en SG eller någon annan tävling överhuvudtaget med endast 12 startande. Då är det värt att nämna att vi är 5 svenska tjejer som står på startlinjen.

 

Jag har nummer 12.

 

Bilder ifrån dagen lägger jag upp imorgon!

 

 


Queenstown

Hej igen!
Nu har vi varit i Cardrona och Wanaka en vecka. Skidåkningen har gått bra, det är fint väder och dagarna går som på räls. vi flyttade igår till Queenstown och här ska vi bo tills vi åker hem. Vi åker nu skidor i en skidort som heter Coronet Peak lite mer kuperat än i Cardrona. Idag var vädret inte det bästa, det var dimma vilket ledde till dålig sikt. Slalom stod på programmet, och nu när jag är hemma på hotellrummet så känner jag mig nöjd med dagen. Det är bra att träna med lite sämre förhållanden ibland också:) 

just nu är klockan 11 10 här och vi ska snart iväg och käka lunch i samhället, sen funderar jag på att skriva lite vykort kanske.... få se om jag har tid och ork:) New Zealand

Nu sitter jag här på andra sidan jordklotet och skriver i bloggen. Resan hit var otroligt lång det tog 3 dygn att komma hit, då åkte vi dock över en datumzon så man kan säga att det tog 2, 5 dygn. Jag glodde på ca 7 filmer på vägen hit, jag såg säkert ut som en fyrkant i ögonen när jag lämnade planet. Men vad ska man göra? Film är ju roligt att se på, men inte så jäkla länge… det sprang miljoner myror i bena efter halva vägen och då var det lika långt kvar!!!!!! Det var bara att bita ihop och se några filmer till…

Nu är man här och sakta men säker börjar jag komma in i dygnsrytmen. Det är helt tvärtom här jämfört med hemma i Sverige. När det är kväll här så är de morgon i Sverige…

Vi har åkt skidor i fyra dagar nu och jag kan säga att det är ett otroligt vackert land med många trevliga och härliga människor. Vilken natur, ja det är sagolikt! Nu är det vinter på New Zealand och kan bara föreställa mig hur det ser ut på sommarenJ Backarna är jätte fina och det är vintersnö här. Det är ungefär som de bästa vinterdagarna vi har i Sverige. Det är kallt, mycket snö, vackert, bra skidföre osv. 

Idag har vi vilodag och det är skönt för det är ganska dåligt väder ute... Regn i dalen, då förmodar jag att det snöar på topparna!!

Annars så har jag det otroligt bra, vi bor på ett jättefint lägenhetshotell med varma pooler. 

Jag ska lägga ut lite bilder så ni får se hur jag har det:) 

!

Utsikten ifrån planet!

Cardrona 


Travel to...

Jag tror det var igår det stod en artikel om mig i Sundsvalls tidning, en "otroligt" snygg bild hade de skrapat fram ifrån arkivet!
haha, den var så ful att den blev rolig! :)
Jag var bara tvungen att nämna det:)

Just nu sitter jag i sängen på radisson sas arlanda, och ska snart sova en blund. I morgon bär det av till Nya Zeeland, det ska bli otroligt kul och en stor erfarenhet. Jag är grymt taggad! 

Jag ska skriva blogg när jag har tiilgång till internet på andra sidan klotet så ni får se vad jag gör:)

tills dess, ha det bra :)

// Veronica Smedh


Ny dag nya möjligheter

Dagarna bara flyter iväg och efter helgen har dagarna sätt ungefär lika dan ut, träning, träning, träning osv. Men i tisdags åkte jag och mor min upp till Östersund där jag förövrigt flyttat till hösten. Jag har en lägenhet i ett kanon läge enligt mig och efter att vi gjorde inflytten har den blivit otroligt fin och jag kommer trivas som fisken i vattnet!

 

.

 

Idag har jag gjort fystester på Vintersportcentrum i Östersund. Det är en relativt ny testinstitut där man får fram noggranna värden om hur ens egen fysprofil ser ut.  Vi gör ett test på våren och ett test på hösten där vi ser hur barmarksperioden med fysträning har gått. Testerna gick över förväntan och jag är nöjd med mitt resultat. Testresultatet visade att jag har tränat i sommar och att jag har förbättrat mig. Självklarhet för många att man måste bli bättre tränad om man har tränat en hel sommar… Men det finns ju hinder, tänk om man har tränat fel? Tränat för mycket och blivit nedtränad? Osv. Det är många olika pusselbitar som ska sitta på rätt plats. Men som sagt det är kul när det går bra, allt blir så mycket lättareJ

 


Drakbåtsfestivalen

Efter några dagars frånvaro ifrån bloggen har jag nu lite saker att berätta för omvärlden. I helgen som var avgjordes den årliga Drakbåtsfestivalen i Sundsvall och självklart hamnade jag i en båt. Jag sa först och främst att jag bara skulle vara med om en tjej blev sjuk, då kunde jag ställa upp för laget.  Det slutade med att jag fick stå på startlinjen i alla fall. Drakbåtsfestivalen är en kamp mellan olika företag/föreningar i Sundsvall där det är olika kategorier i framförande och uppträdande. Snabbast, bästa kläder, häxjakten m.m.

Jag åkte för min pappas lag ”GS Birsta” och i det laget bestod av erfarna roddare, brottare och allmänt muskellösa människor. Själv kände jag mig i ett stort underläge, aldrig varit med i drakbåtsfestivalen förut (mina kompanjoner har varit med flera år innan) Men snabbt lärde de upp mig och jag är inte den som vill förlora. När väl vinnarskallen sätter in… ja om ni har sådana vet ni ju vad jag menar;) Det var i alla fall 10 killar och 2 tjejer.

Den bästa utstyrseln för dagen var helt klart ett gäng damer om var unga på nytt och hade döpt sig själv till ” the playboy manchen”  Det var ju bara för roligt, nä jag diggade dem stenhårt! Har tyvärr inga bilder på playboy brudarna men i kan föreställa er hur de såg ut…:)

Ja nu höll jag på att glömma resultatet, helt otroligt men vi vann! Det var otroligt kul och hela gänget var glad och nöjd efter den grymma prestationen. 

 


080808

Vilken dag 2008-08-08, ska man verkligen säga vilken dag!? det är som alla andra dagar förutom att det är en cool speciell siffra på dagens datum. Jag tycker personligen att det är väldigt häftigt att skriva 080808 så måste göra det en extra gång. Tänk alla som gifter sig idag, det måste vara massor! 
Men som sagt inget speciellt har hänt idag bara för att det är 080808... 

Igår var jag och kollade på Majas fotbollsmatch hon fick en hel fanklubb iform av mig, pappa och oscar. 
hon sa själv att hon låg och sov första halvlek men andra halvlek så spelade hon mycket bättre.
Men jag tyckte att hon spelade bra och laget vann ju med 4-2! Kanon!Mamma har plockat rödvinbär och det ser gudomligt gott ut. Bären blev sedan till saft och på saft flaskorna står de 080808 
Slump... inget annat! 
Maskinen som lagar saften heter inget mindre än nilsjohan och är en erfaren saftleverantör. Nilsjohan ser ni på bilden.


080808 dagen som aldrig kommer igen! :)

Träning och åter träning

När rullgardinerna for upp ifrån mitt fönster var det inte stor del av mig som ville kliva upp,  jag möttes av allmänt trist väder. Och jag börjar undra om hösten redan är här!? Det hoppas jag verkligen inte, jag vill njuta av dom korta sommarveckorna som jag har kvar på svenskmark. Nästa vecka drar det av till Nya Zeeland, det ser jag fram emot otroligt mycket . Jag har aldrig varit där och det sägs att naturen ska vara utöver det vanliga! 

Morgonkvisten har jag hunnit med att köra intervaller och ett bålpass i regn. Jag tänkte köra balans träning också men det regnade för mycket så jag får skjuta upp det tills kvällen om det har blivit bättre väder.

Jag har nyss ätit lunch iform av kyckling wok och frukt. Mums!

nu ska ja gå och duscha och sen ska jag hitta på något.. maja kommer snart hem ifrån jobbet så jag väntar tills hon ringer...

Träningsnörden:


Efterskalv!

Gårdagen blev en lång och händelserik dag... Det började med att jag tränade på morgonkvisten och kände mig allmänt trött. Beror förmodligen på det långa skidlägret vi hade i Juvass, man kan säga att det kändes som ett efterskalv. Haha nu sitter jag här och skrattar för mig själv, vad är de jag skriver!? Jo jag menar när det blir jordskalv så kommer det oftast ett efterskalv.. och då menar jag att min kropp fick ett efterskalv. Ja jag blev inte mycket klokare av min förklaring, men men jag går vidare...

Jag åt en god lunch i form av rostbiff, det är en riktigt härlig biff som smakar gudomligt! Sen ringde Maja och sa att hon var hemma ifrån jobbet,  då bestämde vi att vi skulle gå och kika lite vad staden hade att erbjuda. Det hela började med att vi inte hittade nått och Maja klagade att hon var hungrig... men efter att Maja fick i sig en sallad och jag en redbull var vi piggare än någonsin. Shoppingen började på allvar, och vi såg snygga kläder var vi än kollade.. och vips var klockan 19 00 och vi var sist ut ur gallerian men händerna fulla med kassar. Vi hade inte ens kommit så långt, jag fattar inte vart tiden tog vägen... Vi åkte iallafall hem med våra nyinköpta fynd och jag var mer än nöjd med dagen. Vi hyrde en film på ICA på vägen hem "fantastic 4 del 2" . Men som sagt den första filmen som görs är alltid mycket bättre än den andra filmen och den här var inget undantag. Dagen led mot sitt slut och sängen väntade, jag skrev att det var en händelserik dag i början av inlägget men nu när jag skrev det så känns det som vilken svenssondag som helst:)

Idag har jag tränat 2 pass, varit ute och sprungit och tränat överkropp. Sen har jag varit inne i stan och hyrt filmer med maja. Vi har kommit in i en filmperiod nu. Men när det är dåligt väder så finns det inte så mycket annat och göra och så tycker jag väldigt mycket om att se på film. Om det är någon bra film vill säga:) logiskt!

 Jag är moster till denna skönhet, Wilmer♥


Hemma igen!

Gårdagen var något extra, tränarna satte en slalombana på 87 käpp. Jag menar fruktansvärt långt, men allt går bra bara man vill. Efter tre åk i den långa banan var träningen färdig och efter  7 perfekta träningsdagar var hela gänget nöjd. Vädret för dagen var inte speciellt bra, både regn och dimma kändes det som att 3 åk var precis lagomt. Vi packade väskorna och begav oss mot Sverige. Efter några stopp längs vägen så anlände vi till Norrlands Hawaii kl 22 00. Efter en långresa var man ganska trött och det var skönt att lägga sig i sin egna säng.

 trött och ont i fötterna:)

Dagen började med en sovmorgon och en god frukost. Mitt katt Bamse har både hunnit med att vara med sin kompis kanin och så klart har han sovit, inte mindre än i fruktskålen. 
 

    


Idag har jag inte så mycket planerat, en vilodag som jag ska ta vara på:) Det ska bli så otroligt skönt med vila. Tror jag ska kolla på en film nu... ovanligt!? nja! :) men avkopplande!Regn och Moln!

Efter många dagar med sol och underbart väder var det nu dags för en lite sämre dag. Idag fick vi stå ut med regn och grå moln. Humöret var ändå på topp av alla tjejer i laget, härligt gäng! Efter intensiva dagar körde vi bara ett pass i backen och det blev slalom. VI körde över små kullar i en kuperad terräng nästan som en hinderbana fast med skidor. :)
Det var givande och framförallt väldigt roligt att köra något ovanligt. Vi åkte ner till hotellet vid 12, vi var ganska nöjda med ca 10 åk i banan på en dag. 

Pappa var och hälsade på idag på glaciären, han lever som i himlen här när han får gå runt och surra med många olika personer och samtidigt åka skidor. Jag tror han såg 2 st av mina åk,  annars hade han fullt upp att prata. 

I morgon åker jag hem med pappa det ska bli skönt att komma hem till mammas mat. Det har varit väldigt bra mat här på Elveseter hotell men inget slår ju mammas mat. Efter i morgon blir de två veckors uppehåll med skidåkningen innan jag åker till Nya Zeeland. spännande!!

Ja, nu måste jag packa ihop alla mina saker och sen ska jag ladda inför morgon dagens slalom, Jörgen ska sätta en slalombana på 80 käpp.. snacka om långt! Men allt är väl möjligt!

Nästa gång jag skriver är jag på Norrlands Hawaii:)

♥ Virre

Perfekt igen, möjligt!?

Det blir aldrig tjatigt med bra väder och idag var inget undantag. Solen sken rakt igenom molnen och vi fick återigen en perfekt dag på glaciären:) Det är underbart att åka skidor när det är så fint väder. Idag så har det inte hänt så mycket utöver de vanliga, man kliver upp käkar frulle och sen åker vi till backen. Super-G och Slalom blev det idag och det känns bättre och bättre igår var jag lite ovan farten i Super-G  men idag kändes det bra. Finns dock mycket och jobba på men jag är nöjd med dagens prestation. 

Idag körde vi överkopp och bål som fys träning efter backen. Kroppen börjar som smått bli lite trött efter 5 intensiva dagar här på Juvass! 

Idag blir de en ny film med Kajsa, vi har dock inte bestämt vad det blir men just nu lutar det åt "No country for old men" Det ska vara en triller men vet inte riktigt vad den handlar om.

snart blir videotitt på dagens åkning och mat +möte sen film time.
sen börjar de om på samma möster igen:) Dagarna går fort och på söndag åker jag hem till Sundsvall. 
Hoppas det blir bra väder hemma vore underbart!

" Ingen kommer ihåg en fegis " 

Vi hörs!
//Veronica SmedhRSS 2.0