Här kommer lite bilder ifrån Semmering

Semmering var inte riktigt som jag hade tänkt, hade 20 mellantid så de var positivt. Det är väl de jag får ta med mig till nästa race. Känner ändå att åkningen sitter, behöver bara få ihop de ett helt åk.
jävligt tråkigt de som hände med kajsa men efter omständigheterna ser det bättre ut än ifrån början. Så de är jag glad för.

Nu är de ett nytt år, den 31 December, imorgon går vi in på 2011. Jag måste sammanfatta året. Ja de får jag nog göra imorgon:)

Hoppas alla får ett grymt nyår!
Maria laddar inför andra åket.


Mattias vilar efter att ha fixat skidorna så bra att jag knappt kom fram till startgrinden.
Superb glid!!!


Kajsa skriver rim.


jag och heccan i liften, här ser vi inte så besvikna ut efter dagen, men skenet bedrar.


Jessica är nöjd efter dagens GS :)


Mot Österrike

dags att dra vidare till Semmering. Nu ska jag börja packa väskan för klockan 16 går flyget ifrån Östersund. Ska vara borta 3 dagar, flyger till Wien.

Igår var jag ute och åkte längdskidor i Ullådalen, det var inga spår som var utsatta så jag följde skoterspåren och efter 20 minuter så tog skoterspåren slut och jag hittade då ett annat spår. Jag gissade på att de var två personer som hade åkt där före, de var mjukt och mycket snö, ingen bra längdkänsla direkt. Efter ca 10 minuter efter att ha ramlat och kämpat på i snödrivorna såg jag lite människor ( de som hade gjort längspåret som jag följde ) De hade större problem än jag och de hade kommit till en bäck och började gå upp för berget ( nästan omöjligt att åka ) Så jag sa hej hej, jag följde er... så började jag traska uppför backen, fick hjälpa tanten och farbron lite för de det var så mycket snö så de var svårt för dom att ta sig upp. Jag hjälpte mer än gärna till!
När vi väl var uppe på toppen av berget så tackade dom för hjälpen och frågade vad jag var för något.
- är du en gymnast, du är så hurtig?
ja de var ju såklart den kommentaren jag ville komma till, yes den gjorde min dag!! haha, har aldrig hört förut att jag ser hurtig ut i längdspåret och framförallt ser ut som en gymnast!! plus i kanten för det!!!


Jul bilder

Tjuvkolla lite hur vi hade de under julaftonen..

Hoppas ni hade en trevlig afton! Njut av den sista tiden av året. Imorgon åker jag ner till Österrike 3 dagar för att köra WC storlslalom i Semmering! Sen hem igen! Ska bli kul!

God Jul

God Jul, 24 December 2010!
Hoppas alla får en riktigt härlig jul men god mat och fina presenter!
Nu ska vi äta julfrukost här i Åre!
Kallt och dimmigt är de ute fortfarande mörkt, men snart blir de ljusare då vi går mot ljusare tider!


Bamse hälsar en GOD JUL!

Åre, dan före doppardagen

Nu är jag äntligen hemma på Svenskmark. Slutet av vår tour spenderades en timme ifrån Nice/Monaco, närmare bestämt Limone Piemonte. En liten skidort i Italien, sista europacupen innan Jul. Två storslalom, ena dagen kom jag 10 och andra dagen med startnummer 1 så ramlade jag och skrapade upp hakan. Lite snyggt sådär innan jul!

Efter många om och men är vi nu hemma, vi hade tur med snöakaoset och blev bara 1 timme försenat allt som allt. Hur skönt som helst. Kom till Östersund och stannade där en dag innan jag blev less på dricksvattnet...
Nu befinner jag mig i Åre. Firar alltid Jul här, de är äkta julstämming för mig! Fast de är lite kallt, igår när jag kom så var de 11 grader i huset. Jag eldade och försökte få igång värmen. När jag vaknade så var de 14 grader så de hade ökat en gnutta, men de var fortfarande kallt när de är så himla kallt ute... Men nu börjar de bli lite normalt, har eldat och eldat.. pappa och mamma har kommit upp så nu ska vi ha en härlig jul!:)

De var nåt jag skulle skriva som var lite roligt, ja kanske kommer på de lite senare!
Snart ska jag se på 3an, de är holiday på tv!

Hoppas ni alla får en riktigt GOD JUL!!!


en riktigt juldag

de hela började med att vi fick ett besked om att de blev uppskjutet, inga liftar gick borta i St.Moritz.. Vinden var för stark och kylan var ett faktum. En avresetid runt 8 blev istället 10 30 där planerat bana blev friåkning. De var frivilligt om vi skulle åka till backen eller inte, friåkning är härligt så vi åkte iväg till backen med målet att köra några fina åk.
När vi kom fram så hade jag tagit på mig så mycket kläder så jag hade de otroligt svårt att ta mig framåt, jag såg nog mer ut som en köttbulle än en människa.
Vi åkte runt i systemet (eller de backar som var öppna) Kände hur de blev kallare och kallare om tårna och vid 13 30 tiden började vi vara klara med vår backåkning och skyndade oss ner och slängde av oss de stenfrusna pjäxorna...
Hem med bilen och direkt till lunchen som blev relativt sen, runt 14 30 tiden så lunchen smakade mycket bra skulle jag vilja säga. Den blev de lite chill tid och på med kläder för då var de hockey på schemat. Landskamp mellan norge och sverige, jag tror sverige vann med 1 mål. Jag kände mig ganska grym i dagens match med 3 mål! inte illa pinkat!
Sen blev de tårta till middagen och julklappsutdelning på kvällen, vi har börjat med en ny tradition att vi drar ett namn och köper en julklapp på ikväll har vi haft rim och julklappsutdelning. Skitkul faktiskt!
En mini juldag måste jag säga att de blev, med friåkning, julklappar, hockey och tårta!! Mumma!!

De blev lite snabbresumé av dagen, men nu blir de att packa väskan och gå och sova! Gonatt!

St.Moritz

Sitter just nu på ett hotell i Schweiz och filosoferar, gårdagen var inte riktigt som jag hoppades på... de gick dåligt! Så jag tänkte inte skriva så mycket mer om de, de är lite historia nu! Se framåt!

Idagarna är de Europacup här i St.Moritz, de började med genomåk idag och de blev nedflyttat pga vind. De andra dagarna ser dock lovande ut. De ska bli fint väder här hela veckan, så de ser lovande ut. Jag ska träna 3 dagar storslalom nu sen blir de att åka till Italien och Liomone Piomonte ligger ca 1 timme ifrån Nice. Har aldrig varit där så det blir kul att se!

St.Moritz är ett ganska överklass ställe, de är lyx i byn och skidåkningen är grym. Vi bor lite utanförbyn och har som lägenheter. De är ganska skönt, idag när vi hade vilodag så gick vi ner i köket och bakade lussebullar. På lucia och allt, de var äkta julstäming. Jättegott, blev fika med lussebullar och mjölk för hela laget!!Imorgon är de storslalomträning! Då ska jag hitta en bra känsla igen!!! Den som försvann under lördagenfestligt eller ofestligt de där dricksvattnet?

framme i Schweiz och Zinal. Så nu är jag på ett nytt ställe som jag inte har varit på tidigare, de blir spännande och se hur backen ser ut imorgon. Vi åkte igår till Stockholm och sov på Scandic inatt och idag flög vi till Zurich och vidare med bil. De känns ganska bra även fast jag inte var hemma så länge, dricksvattnet är ju som vi alla vet nu är övertaget av parasiter. Ingen mening att ens vara i närheten av vattnet tycker jag som inte alls vill ha magsjuka. De blev ju lite papperstallrikar och plasmuggar då jag inte orka diska i kokatvatten. Lite jobbigt måste jag säga dedär parasiterna. Sen så tyckte jag vattnet började lukta konstigt (säkert en inbillning) men iallafall så fick de mig att avstå och vara väldigt observant. Ganska bra såhär i efterhand eftersom jag inte alls har några symtomer...
men åt andra sidan så har vi ju ett bra samhälle så vara utan bra dricksvatten 2 månader borde ju inte skada då de finns människor i världen som är i stort brist på vatten. Man kan se ur alla synvinklar, jag vill dock inte bli sjuk så jag tycker inte de var så festligt de där med parasiter i vattnet...

Video tillbaka

I förrgår kom jag 3a på Europacupen storslalom, de var hur skönt som helst! helt underbart! De var länge sedan jag var på pallen på Europacup nu och jag har känt att de har gått bra att åka på träning och att de skulle komma! Men att få ett kvitto på allt slit är så otroligt skönt! Helt underbart!
Åkte bara till norge för att köra storslalomen så direkt efter åkte jag hem till Östersund igen för att få några dagars vila och lite fysträning innan jag drar ner till Europa igen och då kommer jag nog inte hem förens till jul.


Här då, ett videoklipp, jag tror ni har saknat henne! ;) Sänk volymen innan ni börjar, för de låter ju som jag skriker...


Usa resumé

Dålig jag är på de här med bloggandet, en blogg ska ju uppdateras, vilket jag inte gör! hmm...
Jag har ju tillbringat en tid i USA, de var grymt att vara där. De hände en massa olika roliga saker men också lite mindre roliga.. De gick ju inte så bra som jag hade tänkt, inte alls så bra faktiskt...
De blev både slalom och storslalom i Aspen, ungefär lika resultat på båda dagarna runt 37... inte alls så nöjd med de.
Jag känner dock att åkningen finns vilket är ett stort plus:)

De blev en del shopping i USA, lite julklappar och kläder till mig själv. Ville köpa en kamera men de blev inte av, de ska Sara få köpa åt mig istället:) De var roligt att träffa mina svenska vänner därborta i USA, super kul!

känner att de här inlägget kanske inte blev världens roligaste, beror nog på att jag är lite trött men jag har fortfarande jetlag...
Är hemma nu efter en tour till Norge på två dagar, Europacup!! Den lilla historien får komma imorgon för nu tänkte jag försöka sova... kanske dyker de upp ett videoklipp också, de var ju ett bra tag sen nu! Men de är ju förjäkla roligt!
Sleep tight

RSS 2.0