Zakopane

Nu är vi framme efter en lång resa. Resan gick bra förutom att man nu är stel i hela ryggen, ryggraden blev sne efter allt sittande i bussen. Nä men det knäcker väl till sig efter morgondagens tävling. Imorgon är det race på schemat, slalom. Jag har startnummer 29 så det tror jag blir bra. Eller rättare sagt, det blir bra!!! Det sägs att det är ganska mjukt i backen men vissa rapporter säger att det ska bli -10 inatt så det kanske blir hårt. Det vore perfekt!
Ska bli kul att åka imorgon iallafall!
Efter morgondagens tävling åker vi vidare till Jasna som ligger i Slovakien och kör ett till slalomrace. Sen bär det hemåt igen. Det går fort och vi reser varje dag, det är en sak man är van nu vid touren. :)


Kommer tillbaka starka minnen härifrån för två år sedan då jag var här med Bengan, min första och sista resa med han. Han saknas! Vi bodde på det här hotellet då alldeles bredvid backen. Nu bor vi på ett annat hotell, kanske lika bra för det hotellet jag och bengan bodde på var det fullt med mögel och väldigt dålig mat. Nu bor vi mycket bättre.

Wien

har ni varit i Åre över helgen, det har varit helt fantastiskt. Det har varit bra väder och grym skidåkning. Det var länge sedan jag tyckte det var så roligt att åka friåkning. Jag åkte upp till åre för att träffa familjen och för att titta på världscuptävlingarna. Jag var också föråkare på slalomen en dag.
Ifrån början var det väldigt kallt i backen men sen blev det bara varmare och varmare så jag tyckte att odm hade perfekta förhållanden. Störtloppsbanan såg väldigt rund ut så det kändes nästan som jag själv kunde åka föråk där:)

Igår börjades resan i från Åre till Östersund med min bil, sen packade jag om och duschade och gick vidare till natt tåget som tog oss till Stockholm. Stockholm vidare till Munchen, Munchen vidare till Wien, och nu sitter jag här.. träsmak i röven och sittsår. Har knappt sovit en stud på nattåget så jag ser ju ut som ett lik också, men jag ska ta och borsta gaddarna nu för imorgon fortsätter vi resan vidare till Polen och Zakopane. Sen tävlar vi en dag reser till Slovakien och tävlar en dag i Jasna sen reser vi hem igen och samma procedur. Dock en viktig punkt i hemresan att vi inte åker natt tåg utan vi flyger hem, där tjänar vi ett X antal timmar. Gött!


Emelie glad över att 1/5 del av resan är avklarad


Anna står och funderar.

Nu ska jag gå och läsa en bok och surra med min rooomie, Fripp!
Gonatt!
Jag ska försöka blogga varje dag nu, förragången jag var i Polen så fanns det inte internet.(om det är samma hotell) Men det var ju 2 år sedan så det kanske har hänt något sen sist!

Vinterstaden

Tjolahopp, idag har det varit en kall dag här i Östersund. Sol, kallt och väldigt fint. Vi var i Gustavsbergsbacken idag och körde slalom. På eftermiddagen var jag och körde intervaller på gymet, shit jag har inte sprungit intervaller på 10 år känns det som. Tunga ben och inte allt för lätta steg klarade jag av passet med nöd och näppe. Har inte haft en jätte rolig dag måste jag säga, jag har tränat, tvättat, tränat, tvättat och fixa skidor.
Imorgon åker jag till Åre!!! Blir gött!!

Idag fyller Sara Karin Elisabeth Hjertman 24 år!
Stort Grattis på din dag! Tiden går så otroligt fort, den här bilden känns som bara några år sedan...

Men det var ett tag sedan nu! :)


I somras hos saras farmor. :)
Grattis Grattis GRATTIS!!!!

Hemma

Efter en bra avslutning på Europacupturnén är jag nu hemma i Östersund. Jag har varit helt slut efter jag har kommit hem.. Vettetusan vad det har varit. Jag har inte alls kännt mig pigg, men det var en intensiv turné som tog bra på krafterna. Det har blivit mycket vila nu när jag har varit hemma och det har varit välbehövligt.

Har haft träningsverk hela dagen också, körde ben igår och det känns speciellt i magen. Alltid gött att ha träningsverk i magen ;) Idag har varit en dag på Almåsaberget, det är en grym storslalomträningsbacke.

Jag funderar seriöst på att gå och lägga mig snart, imorgon är det slalom i Gustavsbergsbacken som står på schemat.

skriver lite mer imorgon!

less och arg

Har varit tre dagar i Lélex ett ställe som ligger i Frankrike, ingen snö förutom i backen. Igår på tävlingen så lämnade jag ryggan i 20 minuter alldeles vid resturangen där alla satt. När jag kom tillbaka var ryggan borta och jag letade och letade.. jag fick panik!!! Sen efter några minuters letande fick jag för mig att kolla nedanför huset, där ligger väskan alldeles öppen och alla fickor var öppna och allt var borta. Jag har ingen mobil eller kamera nu.. jag är så förbannad!!! ALLT var på min mobil, jag hade verkligen allt där, ifrån mail - koder, inte så bra om man nu tänker i efterhand.. men det finns så mycket jag kunde ha gjort bättre, men det går ju inte att spola tillbaka tiden.. så himla tråkigt!
Jag känner mig helt tom utan mobil!!!! Både kameran och telefonen var ny också vilken inte känns så mycket bättre..

Ja, om det är någon som vill få tag i mig så får ni maila eller skicka mail på facebook, jag har iallafall internet här om det inte försvinner!

Lé Lex

Frankrike, nytt ställe. Kunde knappast tro att det var en skidort när jag kom igår. Det är ingen snö förutom i backen, det är helt bart. snökanonerna måste ha gått varma här!
Sol och fint väder, idag hade vi hangåkning. Backen ser kuperad och inte en allt för lätt sg backe.

Alla mina tankar idag går till Mona Loeseth, hon ramlade i ett hopp idag på hangåkningen och bröt benet, igen. Jag lider verkligen med henne. Fruktansvärt, hon bröt det i våras och nu bryter hon det på samma ställe igen. Kämpa på Mona tror stenhårt att hon kommer tillbaka starkare.

skönväder

Sol och blå himmel här i Frankrike, Idag har varit den finaste dagen på hur länge som helst. Kommer inte ihåg senast det var så bra väder. Helt underbart. Det är så himla roligt att åka skidor när det är fint väder.
Åkningen gick upp och ner, fick till några bra svängar.  Blir inte så mycket skrivande idag är ganska trött! Jag och Emelie har svullat chips och dricka under en romantisk komedi, så nu ska jag försöka få bort all chips i sängen innan jag ska gå och sova. Osköönt med chips i sängen! Guten Nacht!






Courchevel, FRANCE!

Igår var en jobbig dag för Veronica Smedh men det har hon lagt bakom sig nu.

Efter tävlingen drog vi vidare till Zurich och sov där en natt, Imorse åkte vi vidare till Frankrike och Courchevel. Vi har alltså sovit i 3 olika länder under 3 nätter. Det är ganska bra kämpat. Jag fick en ny mobil i början av november, där har jag en app som heter gowalla. Jag kollade nyss på den och där får man ett pins i varje land man besöker, jag har besökt 10 länder sen början av november. Det är ju helt fantastiskt egentligen vad man får se mycket.

Idag har vi varit ute i backarna här i Courchevel som förövrigt är bland det bästa systemen i hela europa enligt mig. Jag tycker den här platsen är väldigt trevlig och skidåkningen är grym. Nu är det dock lite snö i backarna så det är lite trist, men området är helt obeskrivligt. Så mycket som jag pratar upp det här stället så tror jag ni förstår att jag gillar att vara här:) Imorgon har jag nummer 12, tror att det ska bli sol. Underbart!
Här kommer lite bilder sedan dagens bravader, friåkning:











Härlig dag på fjället!! Imorgon blir det en till härlig dag. Nu ska jag gå och borsta gaddarna, Godnatt!!

Inställt

Alltså seriöst, vad händer med alla storslalomtävlingar?
Idag trodde jag att det skulle bli tävling, första gången på ca en månad. Det har varit så himla många inställda storslalomtävlingar på slutet. Det är så roligt att åka storslalom för tillfället så jag vill verkligen åka!!!!
Imorgon har jag starnummer 44. Alltså ett nr bättre än idag, det är väl en som packade ihop sitt pick o pack och drog härifrån. Helt ärligt så tror jag faktiskt det blir tävling imorgon, jag har stora förhoppningar om det.

Idag har det inte hänt så mycket, vi väntade mest ifrån början om det skulle bli något race eller inte. Rätt så segt måste jag säga. Sen har vi spelat en volleyboll match och kört bål. Dagen går fort även fast man inte gör något.
Imorgon drar vi vidare till Courchevel, där EC står på schemat. Om det blir tävling imorgon så åker vi och sover en natt i Zurich först sen åker vi vidare därifrån dagen efter, om det inte blir så åker vi raka vägen. Jag menar det är ju bara ca 10 timmars bilresa.

NU ska jag gå och fixa mina kläder och försöka packa så mycket som möjligt så vi kommer iväg fort.
Om ni missade den svenska alpina dokumentären så måste ni faktiskt gå in och kolla på tv4 play snarast:
http://www.tv4play.se/sport/tv4_sporten?title=alpina_landslaget_offpist&videoid=1214945


Kajsa, kom tillbaka på touren snart!!!!

Sen tipsade Maria mig alldeles nyss om en festligt o smaskig blogg:
http://kalasgott.blogg.se

när jag kommer hem vill jag testa att baka sånna macaroner eller vad dom heter. Sen semlor och massa annat smaskigt!!! åh va roligt:)



Sara o carro, var så härligt att hänga lite med er igen. Som gamla goda tiden, och IDA men hon kom lite väl sent ingen planering där inte!! Hoppas ni har de bra sista dagarna i turkiet och en härlig resa hem!!!



Imorgon vänder vinden

Idag gick de bra till en början men på slutet tappade jag mycket. Men eftersom jag inte har kört så mycket slalom på slutet så är jag inte allt för besviken. Jag tyckte ändå jag försökte, men inte riktigt fick till det. Det var väldigt svårt idag och inte alls lätta förhållanden. Imorgon sägs de att det ska blåsa 100 kh/tim det är mycket, så får de hur det blir med tävlingen, om det inte blir imorgon så tror jag att dom flyttar den till söndag.
Men imorgon känns de som att de kommer gå bra! hoppas på det!!

Igår så var vi och besökte lite glastillverkning, det är specialliten här i Zwiesel. Lite bilder kommer här:






En fika med towe och frida var supertrevlig efter glastittandet!!! :)

Nu ska jag ladda upp gossipavsnittet ifrån tvduck sen ska jag kolla lite och gå packa. Imorgon hoppas jag på en bra dag. Jag känner att den är påväg!!! Sen bär det av till Zurich och vidare på söndag till Courschevel, france!!
Let´s gooo!


Mattias fixar skidorna inför imorgondagen, shit vilket glid det kommer bli ;)

Turkiet, Erzurum, Universiad

Vilket äventyr. Vart ska jag börja? Det har inte blivit så mycket blogg på senaste tiden, men det har varit fullt upp i Turkiet. Det har varit så mycket nya upplevelser så jag vet inte vart jag ska börja skriva.  Det blir en sammanfattning så ni får en lite bild av vad som har hänt i turkiet.

När vi kom till Erzurum så möts vi upp av voluntärer som hjälper oss till bussarna som ska gå till ”Athlets village” Erzurum har som mål att någongång få nåt större event så dom har slog på stort. När vi kom till byn som är som en ”OS by” Möts vi av vår handledare och några i den svenska truppen. Allt bagage gick genom säkerhetskontrollen för att man överhuvudtagen ska kunna komma in i byn. När man lämnar byn varje dag när man ska till backen så är det samma procedur igen. Vilket gjorde att dagarna blev otroligt långa. Det var så mycket människor och husen inne i byn var en hel by, det fanns, många stora radhus, ett litet shoppingcenter, en stor matsal, gym, gympahall sen var det mycket mer. Allt var så välplanerat men också var det mycket fuskbyggen. Dagarna i backen var långa, vi åkte upp 7 30 varje dag och väl däruppe var det dåligt väder med storm. Helt seröst har jag aldrig åkt fart när det har varit så blåsigt och så mycket nysnö. Väl där gjorde voluntärerna allt för att få till en bra tävling, men vad säger man när det finns 1 föråkare som inte ens har hjälm? Gula flaggor saknas och nätet var inte uppsatta. Det var mycket som gjorde att man varje dag sköt man upp starten  vilket gjorde dagarna otrolig långa. DÅ vi hade en busstur på 40 minuter varje dag och där man skulle vänta på bussen innan den blev full. Det tog sin tid vill jag lova.


utstikten ifrån vårt rum!! inte varje dag man ser den härliga utsikten.


Sara o Carro, grym vecka vi hade. hoppas ni får rolig den sista veckan. I bakgrunden ser ni huset vi bodde i "k10"


Vi blev bjudna på turkisk godis. Sött men gott!

När vi va på besök inne i stan så fick carro måla en tavla. Det var som i ett museum och det var mycket folk som samlades för att kolla på carros konstverk, resultatet blev såhär:


Erzurum var inte ett ställe där det har varit mycket turister så vi fick ganska mycket blickar när vi var på stan och alla turkar ville ta bilder på oss svenskar. "picture" "picture"


jag och sara var på hockeymatch(can-korea) skit kul, träffade lite australienare som vi blev polare med.


Det var massa olika sporter i Turkiet och det var verkligen kul att träffa alla, det var en upplevelse som jag inte kommer att glömma i första hand. Det var helt fantastiskt rolig! tack mina vänner!

RSS 2.0